Skocz do zawartości

Scania V8 580

ITALERITRUCK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wczoraj dotarła do mnie paczuszka z modelem i odrazu wziąłem się za sklejanie efekty pokarze na fotkach(oczywiści koła będą inne niż na zdjęciach)

scania004ih2.jpg

Próba lakieru

scania003xe5.jpg

scania005ra8.jpg

silnik zamocowany na sucho jest tam na silniku troche maznięte na kolor skrzyni ale będzie to zlikwidowane

scania006na2.jpg

Idzie dobrze A jaki kolorek na to wszystko rzucisz Czarny tak jak na zderzaku czy będzie wielokolorowa

Powodzenia w budowie.

Pozdrawiam ccrriiss

Jak na razie dobrze Ci idzie.

Widzę, że wybrałeś podobne kolory silnika do moich

Masz jednak malutki błąd - pokrywy zaworowe masz przyklejone odwrotnie - zobacz na pkt.3 instrukcji. W punkcie tym, pokrywy przykleja się odwrotnie, niż u Ciebie, choć w dalszych punktach, pokrywy są już rysowane na odwrót - chodzi o te końcowe wypusty, które powinny być skierowane do przodu, a nie do tyłu. Zobacz fotkę silnika prawdziwego w mojej relacji, tam z tyłu nie ma żadnych wypustów. No, ale to drobiazg i nie będzie tego widać.

Skąd felga SuperSingle? KFS czy robiona?

Na jaki kolor będziesz malował grill?

Powodzenia w dalszych pracach.

Pozdrowienia.

ITALERITRUCK, nie zmieniaj, bo szkoda rozklejać silnik. To nie ma znaczenia, nie podłącza się tam żadnych rur. Napisałem to tylko dlatego, że sam się o mało nie machnąłem z tymi pokrywami, dopiero fotka prawdziwego silnika (którą pokazałem w swoim temacie), rozwiała wątpliwości.

Następni, którzy będą sklejać Scanię i przeczytają to, będą po prostu wiedzieć, na co mają uważać.

Pozdrowienia.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Praetorian a widziałeś fotki takiego silnika w moim temacie (prawdziwego)?

Pozdrowienia

Fakt... zwracam honor. Wydawało mi się, że była srebrna... W każdym bądź razie do bani to wygląda W sensie, że w oryginale. Co do modelu zastrzeżeń brak.

Przemek, spoko... Wszystko kwestia gustu. Mnie osobiście się akurat takie połączenie kolorów podoba (biała turbina i dolot), więc tak pomalowałem u siebie. Zresztą, w połowie ta turbina jest srebrna

Pozdrowienia.

Ale nigdy turbina nie jest w kolorze...

Nigdy nie mów "nigdy".

ta akurat jest w kolorze, i to białym, nic zatem nie stoi na przeszkodzie, aby sobie tak pomalować w modelu:

th_recycling_engine_01_tcm173-82848.jpg

Pozdrowienia