ITALERITRUCK Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Witam wczoraj dotarła do mnie paczuszka z modelem i odrazu wziąłem się za sklejanie efekty pokarze na fotkach(oczywiści koła będą inne niż na zdjęciach) Próba lakieru silnik zamocowany na sucho jest tam na silniku troche maznięte na kolor skrzyni ale będzie to zlikwidowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Na razie spoko.Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Dzięki Bartini. A teraz dam jeszcze jedną fotke wszystko zamontowane na sucho oprócz tego pod globem jest to już poszpachlowane. Foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Idzie dobrze A jaki kolorek na to wszystko rzucisz Czarny tak jak na zderzaku czy będzie wielokolorowa Powodzenia w budowie. Pozdrawiam ccrriiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Czarny i zastanawiam się czy nie zrobić jakiegoś białego paseczka na dole na zderzaku i osłonach między osiowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Jak na razie dobrze Ci idzie. Widzę, że wybrałeś podobne kolory silnika do moich Masz jednak malutki błąd - pokrywy zaworowe masz przyklejone odwrotnie - zobacz na pkt.3 instrukcji. W punkcie tym, pokrywy przykleja się odwrotnie, niż u Ciebie, choć w dalszych punktach, pokrywy są już rysowane na odwrót - chodzi o te końcowe wypusty, które powinny być skierowane do przodu, a nie do tyłu. Zobacz fotkę silnika prawdziwego w mojej relacji, tam z tyłu nie ma żadnych wypustów. No, ale to drobiazg i nie będzie tego widać. Skąd felga SuperSingle? KFS czy robiona? Na jaki kolor będziesz malował grill? Powodzenia w dalszych pracach. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Dzięki Jarek sprawdze to. Felga jest z KFS ale nie ma przyklejonych śrub które posiadam a grill na srebrno czarno lub na czarno a i to w silniku te pokrywy to zmieniać czy nie wydaje mi się rzeby nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 ITALERITRUCK, nie zmieniaj, bo szkoda rozklejać silnik. To nie ma znaczenia, nie podłącza się tam żadnych rur. Napisałem to tylko dlatego, że sam się o mało nie machnąłem z tymi pokrywami, dopiero fotka prawdziwego silnika (którą pokazałem w swoim temacie), rozwiała wątpliwości. Następni, którzy będą sklejać Scanię i przeczytają to, będą po prostu wiedzieć, na co mają uważać. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Ja przy swojej 620 też przykleiłem odwrotnie i tak już zostawiłem... Instrukcja wprowadziła mnie w błąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 26 Sierpnia 2008 Share Napisano 26 Sierpnia 2008 o kurcze koledzy to ja też mam źle przy swojej scani. Ale co tam ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 17 Września 2008 Autor Share Napisano 17 Września 2008 Troszkę poszperałem przy silniku który jest już prawie ukończony. FOTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Zbyt ciemne foty , ale chyba jest niezły , popraw jakość fot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Fajny.Tylko ten zielony na skrzyni niepodoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Hmmmmm...... Gdzieś już chyba taki silnik widziałem.... Fajnie Ci wyszedł, cieszę się, że mój okazał się wzorem Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Nawet fajnie się prezentuje.Nie pasuje mi tylko ten zielony. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 No ale z białą turbosprężarką, to niezbyt udany pomysł. Do poprawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Praetorian a widziałeś fotki takiego silnika w moim temacie (prawdziwego)? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 17 Września 2008 Autor Share Napisano 17 Września 2008 Dzieki za komentarze dzisiaj jeszcze pomalowalem ramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Wygląda przyzwoicie. Oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 ITALERITRUCK widzę, że zdecydowałeś się na nieobracające się koła tylnej osi... Czyżby felgi z KFSu też na tył? Czym malowałeś felgi SS? Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Praetorian a widziałeś fotki takiego silnika w moim temacie (prawdziwego)? Pozdrowienia Fakt... zwracam honor. Wydawało mi się, że była srebrna... W każdym bądź razie do bani to wygląda W sensie, że w oryginale. Co do modelu zastrzeżeń brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Przemek, spoko... Wszystko kwestia gustu. Mnie osobiście się akurat takie połączenie kolorów podoba (biała turbina i dolot), więc tak pomalowałem u siebie. Zresztą, w połowie ta turbina jest srebrna Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Ale nigdy turbina nie jest w kolorze... jest to naturalny odlew żeliwny i nie są to malowane elementy. Od razu po wyjeździe z fabryki pojawia się na niej rdzawy nalot od temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Ale nigdy turbina nie jest w kolorze... Nigdy nie mów "nigdy". ta akurat jest w kolorze, i to białym, nic zatem nie stoi na przeszkodzie, aby sobie tak pomalować w modelu: Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Rama pomalowana bez farfocli a to się chwali Kolorystyka silnika (ale się "rymło" ) przypadła mi do gustu. Oby tak dalej. Czekam na dalszą relację Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi