Skocz do zawartości

Sd.Kfz 124 Revell/Matchbox 1/76

Pafica

Rekomendowane odpowiedzi

Takie tam starocie za 16 zyli. Czyli nawet jak mi coś się nie uda, to nie będę żałował. No i troszkę trzeba części dodać(tłumik), poprawić też sporo(czak45 wie, o czym mówię) Będzie stał na winietce(chyba,że nie będzie mi się chciało) jako wózek opuszczony przez załogę. O, to chyba tyle. Zapewniam, że projekt skończy lepiej niż Vickers.

Szukam teraz malowania, jeśli ma ktoś coś ciekawego to chętnie przygarnę.

Jak wydać części nie zachęcają...;[

eb1224a76d771584.jpg

Edytowane przez Gość

O ja pierdziu, ale mnie sentyment naszedł..... Wykonałem ten zestaw ze 20 lat temu (jak ten czas kurka leci- jaki ja już stary jestem...)- trafiłem wtedy na dostawę towaru do składnicy harcerskiej w Warszawie na Marszałkowskiej i nabyłem drogą kupna wespe, sd.kfz 232, Ju-87, Bf-109, Zero, Spitfire'a IX, Hurricane'a IIc, Mustanga D i Mosquito. Toż to było dopiero szczęście.... Ile ja musiałem ojca wtedy prosić aby mi tyle (wtedy przecież nietanich) modeli kupił. No ale warto było- zostałem najszczęśliwszym dzieciakiem na ziemi- MATCHBOXY!!!! a nie jakies denne Iskry czy tam Jaki z ZTS PLASTIK. Kilka humbroli udało mi się kupić na giełdzie na stadionie SKRY (kto pamięta ten wie o czym mówię) no i się zaczęło..... Niektóre z tych modeli nawet do dziś żyją ( w wespe się tylko ze starości rozłażą gąsienice) Ehhh, rozmarzyłem się. No dobra, koniec sentymentów...

Co do malowania poleciłbym barwy Afrika Korps. W zestawie masz figury w pustynnym mundurze, no i jesli nic się nie zmieniło to kalki zawierają oznaczenia 21 DPanc.

Trzeba jeszcze popracować nad armatą...

Całość złożona na sucho, więc są duże szpary.

b81ed9a2ff42c279.jpg

Mam wątpliwości....instrukacja karze mi malować wnętrze na szary, ale powinien być chyba dunkelgelb, co nie?

Może być i szary, a reszta na "żóły".

Będziesz miał taki wóz przejściowy.

Przemalowany na nowe standarty, ale tylko z zewnątrz.

Tylko pytanie:

Czy ja mam racje?

Osobićcie pomalowałem armate na szaro.

Wiadomo Pozdrawiam i życze miłego sklejania.

Cześć,

A ja mam może laickie pytanie... ale dlaczego napisałęś 1/72, a na pudełku revell-a jest 1:76? domyślam się, że stary producent podawał 1:72 - jeśli tak, to która skala jest prawdziwa?

Pozdrawiam

Dobra. Wnętrze prawie gotowe. Trzeba jeszcze podpicować co nieco...

4fe620d203a8896d.jpg

A ogólnie tak to wygląda. Trzeba dużo szpachli, by załatać wszystkie szczeliny.

f852f5530fbe08b5.jpg

Przepraszam za tragiczne zdjęcia..

Postępy. Układ jezdny z grubsza gotowy.

c1263820f56922ae.jpg

Jednak się skusiłem i otwarłem tylną klapę.

f6fa0b0d348678ab.jpg

Muszę jeszcze podmalować i "dobić" odpryski.

Póki co jestem zadowolny.

Teraz myślę nad wywaleniem części sprzętu saperskiego i zastępienie go gołymi zaczepami.

nie za wiele widać na tych zdjęciach, ale zapewne wszystko będzie fajnie.

Mam tylko pytanie kończysz te starocie z szafy - już nie trzeba umiesz.

Sprzedaj to wszystko i kup sobie nowe dragony - już czas na blaszki w twoim wydaniu.

Mam tylko pytanie kończysz te starocie z szafy - już nie trzeba umiesz

Dzięki. Już kończę-zostało coś tylko koło 30 :]. Ale spoczko-poluję na hetzera z UM i na jakiegoś esdeka z działkiem z Dragona. Kupiłem też sobie przedwczoraj dwa KT z Revella. Fajne są :]

A mnie nie :P Może lepiej było odłażącą farbę zrobić przy pomocy maskolu? Bądź foli aluminiowej? Bardziej mi to na przebarwienia wygląda

Pzdr