Pafica Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Takie tam starocie za 16 zyli. Czyli nawet jak mi coś się nie uda, to nie będę żałował. No i troszkę trzeba części dodać(tłumik), poprawić też sporo(czak45 wie, o czym mówię) Będzie stał na winietce(chyba,że nie będzie mi się chciało) jako wózek opuszczony przez załogę. O, to chyba tyle. Zapewniam, że projekt skończy lepiej niż Vickers. Szukam teraz malowania, jeśli ma ktoś coś ciekawego to chętnie przygarnę. Jak wydać części nie zachęcają...;[ Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Części faktycznie nie zachęcając ale patrząc na twoje modele można stwierdzić że będzie coś ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 coś ciekawego Coś napewno, ale czy ciekawego.....z tym już gorzej :] Priorytet na modelu to próby rainsów, zrobienie czegokolwiek by wash nie zaciemniał tak modelu i próby z brudkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 13 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Bosszzzz ja te nasze siatkarki kochane zaduszę gołymi rękoma! Zawału prawie dostałem z emocji!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 No i przegraliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garand Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Pafica, będę się szczególnie przyglądał Twojemu warsztatowi, bo w 99% ten model będzie moim następnym po Jagdtigerze. Powodzenia w budowie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 O ja pierdziu, ale mnie sentyment naszedł..... Wykonałem ten zestaw ze 20 lat temu (jak ten czas kurka leci- jaki ja już stary jestem...)- trafiłem wtedy na dostawę towaru do składnicy harcerskiej w Warszawie na Marszałkowskiej i nabyłem drogą kupna wespe, sd.kfz 232, Ju-87, Bf-109, Zero, Spitfire'a IX, Hurricane'a IIc, Mustanga D i Mosquito. Toż to było dopiero szczęście.... Ile ja musiałem ojca wtedy prosić aby mi tyle (wtedy przecież nietanich) modeli kupił. No ale warto było- zostałem najszczęśliwszym dzieciakiem na ziemi- MATCHBOXY!!!! a nie jakies denne Iskry czy tam Jaki z ZTS PLASTIK. Kilka humbroli udało mi się kupić na giełdzie na stadionie SKRY (kto pamięta ten wie o czym mówię) no i się zaczęło..... Niektóre z tych modeli nawet do dziś żyją ( w wespe się tylko ze starości rozłażą gąsienice) Ehhh, rozmarzyłem się. No dobra, koniec sentymentów... Co do malowania poleciłbym barwy Afrika Korps. W zestawie masz figury w pustynnym mundurze, no i jesli nic się nie zmieniło to kalki zawierają oznaczenia 21 DPanc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Trzeba jeszcze popracować nad armatą... Całość złożona na sucho, więc są duże szpary. Mam wątpliwości....instrukacja karze mi malować wnętrze na szary, ale powinien być chyba dunkelgelb, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Może być i szary, a reszta na "żóły". Będziesz miał taki wóz przejściowy. Przemalowany na nowe standarty, ale tylko z zewnątrz. Tylko pytanie: Czy ja mam racje? Osobićcie pomalowałem armate na szaro. Wiadomo Pozdrawiam i życze miłego sklejania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podchorąży Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Cześć, A ja mam może laickie pytanie... ale dlaczego napisałęś 1/72, a na pudełku revell-a jest 1:76? domyślam się, że stary producent podawał 1:72 - jeśli tak, to która skala jest prawdziwa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Nie, na pudełku jest też 1/76. Przyzwyczajenia ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Dobra. Wnętrze prawie gotowe. Trzeba jeszcze podpicować co nieco... A ogólnie tak to wygląda. Trzeba dużo szpachli, by załatać wszystkie szczeliny. Przepraszam za tragiczne zdjęcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Postępy. Układ jezdny z grubsza gotowy. Jednak się skusiłem i otwarłem tylną klapę. Muszę jeszcze podmalować i "dobić" odpryski. Póki co jestem zadowolny. Teraz myślę nad wywaleniem części sprzętu saperskiego i zastępienie go gołymi zaczepami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 nie za wiele widać na tych zdjęciach, ale zapewne wszystko będzie fajnie. Mam tylko pytanie kończysz te starocie z szafy - już nie trzeba umiesz. Sprzedaj to wszystko i kup sobie nowe dragony - już czas na blaszki w twoim wydaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 No i super jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Mam tylko pytanie kończysz te starocie z szafy - już nie trzeba umiesz Dzięki. Już kończę-zostało coś tylko koło 30 :]. Ale spoczko-poluję na hetzera z UM i na jakiegoś esdeka z działkiem z Dragona. Kupiłem też sobie przedwczoraj dwa KT z Revella. Fajne są :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Mmmm....wszystko miało być inaczej ale jest tak. Dwa razy topiłem go w krecie. Efekt ździerającej się farby średnio mi się podoba, ale już trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 mnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 A mnie nie :P Może lepiej było odłażącą farbę zrobić przy pomocy maskolu? Bądź foli aluminiowej? Bardziej mi to na przebarwienia wygląda Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 No właśnie, za póżno na to wpadłem..... trudno już, zakurzy się i tyle. Człek uczy się na własnych blędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Człek uczy się na własnych blędach. Racja! Sam to przerabiam. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 To już smutny koniec, model wisi w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi