Franz75 Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Czekajac na kalkomanie dla Bostona postanowilem sklejc inny samolocik. Padlo na Caudrona 714. Samolot ten byl uzyty bojowo podczas Kampani Francuskiej. Latali bojowo na nim tylko Polacy. Caudron byl bublem, samolot nienadawal sie do latania bojowego posiadal mnustwo wad. Zostal on wcisniety PSP, mimo to Polacy zestrzelili na Caudronach 12 samolotow wroga. Caudrony dzialaly operacyjnie miesiac. Model jest wydany przez Heller'a, co do jakosci to jest ona srednia, wogole jest to bardzo prosty model. Bedzie relaksujacym przerywnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Cóż... Życzę Ci powodzenia... Masz w mojej osobie wiernego kibica- oglądacza PS. Nie pozwól by dopadło Cię zwątpienie. Bądź niczym skała. I niech Moc będzie z Tobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 14 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Dzieki,kibicowanie jak naj bardziej mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Powodzenia w budowie . Zasiadam w pierwszym rzędzie i już właśnie mam wielki kubeł popcornu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Czy czasem nie to samo jest w pudełku z pod znaku zts plastyk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 14 Sierpnia 2008 Share Napisano 14 Sierpnia 2008 Tak, dokładnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Firmy lubia "pozyczac" sobie wypraski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Zaczolem sklejanie, model kiepsko spasowany. Papier scierny poszedl w ruch, potem szpachla eech nastepnie znowu szlifowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wicher Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Nie poddawaj się mam ten samolot tylko że ZTS-a i wypraski są straszne. (marne pocieszenie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Zrażasz się szpachlowaniem i szlifowaniem, że tak powiem przy takim kurdupelku. No to zobacz ile ja musiałem nawalić szpachli w swoim UH-1B, a przecie to kolos w 1:24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Witam po dlugiej pszerwie. Prace nad modelem zakonczone, wyszed mi on srednio. Ale troche sie nauczylem pracujac nad Caudron'em. Ponizej kilka fotek, ocencie sami. Przepraszam za moja polszczyzne ale na codzien nie uzywam ojczystego jezyka. I dawno wyjechalem z kraju. Nie brudzilem modelu zbytnio, poniewaz Caudrony byly stosunkowo nowe.Calosc pomalowalem farbami Gunze, co do kalkomani to sa kiepskie, zmuszony bylem je uzyc z braku zamiennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Cóż... Życzę Ci powodzenia... Masz w mojej osobie wiernego kibica- oglądacza Heh, wprawdzie relacji jako takiej praktycznie nie było, ale i tak miło że budowa dotarła do szczęśliwego finału Model mi się bardzo podoba, tym bardziej, że wiem jak on wygląda w pudełku Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Ogólnie tylko Francuzi mogli coś takiego stworzyć. Gratuluję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Dzieki za zainteresowanie. Caudrone moze nie jest najpiekniejszy ale Polacy na nim latali i zwyciezali, wiec ma prawo stac obok innych plastikow na pulce. Co do relacji to sie poprawie i jezeli nikogo nie odstraszy moja polszczyznzto nastepny model bedzie step by step relacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Co do relacji to sie poprawie i jezeli nikogo nie odstraszy moja polszczyznzto nastepny model bedzie step by step relacja.Spokojnie, da się jeszcze zrozumieć. W ogóle takie pytanie OT: jak Ci się nasze literki w Stanach wyświetlają? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Fajna robota, moze trzeba bylo zaslonic te dziury od podwozia Wielki plus za chec zrobienia takiego paskudka. Pozdrowienia z Polski- ojczyzny ZTS-u , dla Kanady - ojczyzny Hobbycrafta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Kermit napisal: W ogóle takie pytanie OT: jak Ci się nasze literki w Stanach wyświetlają? Literki w Kanadzie bez problemow sa koncowki, fajny obrazek Kermit dodales, mam biuro kolo lotniska troch glosno ale patrze jak laduja co 4-5 minut. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Literki w KanadzieFakt, sorry, jakoś z rozpędu napisałem USA, choć Toronto przecież leży w Kanadzie...fajny obrazek Kermit dodales' date=' mam biuro kolo lotniska troch glosno ale patrze jak laduja co 4-5 minut.[/quote']Obrazek ma informować o mojej relacji konkursowej na forum, gdzie buduję Boeinga 747-200 w kanadyjskim właśnie malowaniu. Btw zapraszam do obejrzenia (link pod napisem "warsztat"). ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi