Paws Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 Wie ktoś z Was gdzie mogę jeszcze nabyć zestaw revella P-47M w 1:72 z "polskimi" kalkami? W sklepach internetowych brak, w sklepach w grodzie Kraka brak (to akurat nie dziwi) . Zna ktoś jakiś sklepik np. w W-wie, Lublinie etc gdzie coś takiego się jeszcze uchowało? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 20 Lipca 2006 Share Napisano 20 Lipca 2006 A nie ma do kupienia samych kalek Techmodu, czy cos takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 20 Lipca 2006 Autor Share Napisano 20 Lipca 2006 Kalki są ale werja M to tylko revell albo badziew hellera. A z D nie przerobisz bo wymiary inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riddick Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 Hej! ja coś takiego znalazłem http://www.sklej.pl/model280_17820.html ale dostałem się tam trochę tak od „d..y” strony i nie gwarantuje że go tam kupisz, najlepiej wyślij im emaila z zapytaniem. No i oczywiście na allegro bym sprawdzał bo kilka razy go tam chyba widziałem . Brutalne prawa rynku są takie, że raczej ciężko Ci będzie go dostać w sklepie. A szkoda bo moim zdaniem to wiele bardziej ciekawy model niż sprzedawana obecnie przez revell wersja D. Ale tak na marginesie to nie wydaje mi się żeby D i M aż tak znacznie się różniły. Na pewno w oczy rzuca się płetwa przed statecznikiem pionowym, ale to chyba raczej prosty element do wykonania, no i jednostka napędowa chyba była inna. Niestety nie dysponuje dobrą dokumentacją do tego samolotu więc chętnie wysłucham (przeczytam) kilka uwag kogoś bardziej w temacie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 Głowna różnica to silnik i turbosprężarka, moc silnika była większa przez co samolt szybszy Prędkość któa zwiększała sie z każdą wersja powodowała jakieś dziwne drgania ( czy jakoś tak) na ogonie, dlatego mechanicy zaczynali montować "płetwy" na lotniskach, a od wersji M-1 montowano tę płetwe już seryjnie w zakłądach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riddick Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 Z tego co pamiętam to w M-ce chyba głównie chodziło o szybkość . Bo to miała być odpowiedź na te niemieckie wynalazki odrzutowo – rakietowe z V-1 włącznie. Ale generalnie, taka konwersja (z D do M) jest możliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 25 Lipca 2006 Share Napisano 25 Lipca 2006 generalnie tak ale lepiej chyba poszukać Mki a jak w 48 to wyszłą piękna Tamiyja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 26 Lipca 2006 Autor Share Napisano 26 Lipca 2006 a jak w 48 to wyszłą piękna Tamiyja fakt ta tamiyka jest piękna..ale ja tylko 1:72 Co do konwersji z wersji "D" na "M" to widziałem taką z zestawu academy w necie.. z tym że autor zmienił (dodał) praktycznie tylko płetwę ogonową, a ja mam wątpliwośći czy skrzydła nie były troczę inne (większe?) jak i osłona silnika tudziesz jakieś szczególiki typu wydech,chłodnice itp. no ale jednak szukam tej m revella tym bardziej że są do niej dostępne blaszki.. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi