Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiem, że model daleki od ideału. 

Malowany pędzlem. Hataki plus Pactra.

Kalkomanie to mix zestawowych i od Hayate z AH.

Cieszy moje oko na półce.

FB_IMG_1677239014252.jpg

FB_IMG_1677239010933.jpg

FB_IMG_1677239007483.jpg

FB_IMG_1677239004123.jpg

FB_IMG_1677239000923.jpg

• Like 3
Napisano

Stateczniki pionowe powinny być równoległe do siebie, ew trochę zbieżne u góry, no i anteny (linki) brakuje na spodzie.

Napisano

Zdjęcia z epoki nie wykazują nigdzie linki anteny. Zarówno te japońskie jak i amerykańskie. Ba, na zdjęciach nie ma nawet masztów anteny.

Te same zdjęcia wskazują, że stateczniki nie były pod kątem prostym lecz leciutko pochylone.

Pozdrawiam i dziękuję za uwagi

Napisano

Co do braku linki anteny na zdjęciach - to potwierdzam.

Ale zdjęcia dotyczą prototypu w różnym stopniu dekompletacji, więc trudno wyrokować co było w oryginale, a co na maszynach produkowanych seryjnie.

Napisano

Seryjna mogła nawet trochę inaczej wyglądać. Gdzieś czytałem, że były plany dodatkowych zbiorników paliwa oraz docelowo napęd miał być odrzutowy.

Napisano

Były w planie.

To moja hipoteza , że mogły być inne. 

Napisano
5 godzin temu, Sjmport napisał:

Zdjęcia z epoki nie wykazują nigdzie linki anteny. Zarówno te japońskie jak i amerykańskie. Ba, na zdjęciach nie ma nawet masztów anteny.

To po co je wklejałeś ?  Są maszty ma być antenka :)

5 godzin temu, Sjmport napisał:

Te same zdjęcia wskazują, że stateczniki nie były pod kątem prostym lecz leciutko pochylone.

Ze zdjęć na tej stronce wynika że  stateczniki były prawie równoległe, może trochę zbieżne u góry, tak jak wcześniej pisałem, na pewno nie jak w twoim modelu.

https://oldmachinepress.com/2020/05/20/kyushu-j7w1-shinden-interceptor-fighter/

Napisano

Po to, żeby były nie przymierzając. Oprócz tego ciekawi mnie gdzie by ta lina szła żeby nie haczyć o goleń przedniego koła.

I wbrew pozorom oba stateczniki względem siebie są równoległe. Zdjęcia przekłamują perspektywę.

Napisano

Ja mówiłem o moich fotkach  😃