Sjmport Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 Wiem, że model daleki od ideału. Malowany pędzlem. Hataki plus Pactra. Kalkomanie to mix zestawowych i od Hayate z AH. Cieszy moje oko na półce. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 27 Lutego 2023 Share Napisano 27 Lutego 2023 Stateczniki pionowe powinny być równoległe do siebie, ew trochę zbieżne u góry, no i anteny (linki) brakuje na spodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 28 Lutego 2023 Autor Share Napisano 28 Lutego 2023 Zdjęcia z epoki nie wykazują nigdzie linki anteny. Zarówno te japońskie jak i amerykańskie. Ba, na zdjęciach nie ma nawet masztów anteny. Te same zdjęcia wskazują, że stateczniki nie były pod kątem prostym lecz leciutko pochylone. Pozdrawiam i dziękuję za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 Co do braku linki anteny na zdjęciach - to potwierdzam. Ale zdjęcia dotyczą prototypu w różnym stopniu dekompletacji, więc trudno wyrokować co było w oryginale, a co na maszynach produkowanych seryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 28 Lutego 2023 Autor Share Napisano 28 Lutego 2023 Seryjna mogła nawet trochę inaczej wyglądać. Gdzieś czytałem, że były plany dodatkowych zbiorników paliwa oraz docelowo napęd miał być odrzutowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 20 minut temu, Sjmport napisał: Seryjna mogła nawet trochę inaczej wyglądać. A były takie, pytam bo nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 28 Lutego 2023 Autor Share Napisano 28 Lutego 2023 Były w planie. To moja hipoteza , że mogły być inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 Były dwa prototypy skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 5 godzin temu, Sjmport napisał: Zdjęcia z epoki nie wykazują nigdzie linki anteny. Zarówno te japońskie jak i amerykańskie. Ba, na zdjęciach nie ma nawet masztów anteny. To po co je wklejałeś ? Są maszty ma być antenka 5 godzin temu, Sjmport napisał: Te same zdjęcia wskazują, że stateczniki nie były pod kątem prostym lecz leciutko pochylone. Ze zdjęć na tej stronce wynika że stateczniki były prawie równoległe, może trochę zbieżne u góry, tak jak wcześniej pisałem, na pewno nie jak w twoim modelu. https://oldmachinepress.com/2020/05/20/kyushu-j7w1-shinden-interceptor-fighter/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 28 Lutego 2023 Autor Share Napisano 28 Lutego 2023 Po to, żeby były nie przymierzając. Oprócz tego ciekawi mnie gdzie by ta lina szła żeby nie haczyć o goleń przedniego koła. I wbrew pozorom oba stateczniki względem siebie są równoległe. Zdjęcia przekłamują perspektywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 skoro tak twierdzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 W kwestii stateczników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 28 Lutego 2023 Autor Share Napisano 28 Lutego 2023 Ja mówiłem o moich fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 28 Lutego 2023 Share Napisano 28 Lutego 2023 Na tym filmie widać, choć to dość mocne określenie, maszty antenki: https://youtu.be/hJs1O2HSosE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi