Robbi Napisano 2 Marca 2023 Share Napisano 2 Marca 2023 (edytowane) Witam. Zatem i ja zacząłem zabawę. W zasadzie, żadnej rewolucji tu nie będzie, w porównaniu z tym co dzieje się u kolegi piętro niżej, może za wyjątkiem tylnej zabudowy, która będzie z blaszek, więc nie będę się rozpisywał. Model na chwilę obecną wygląda tak Edytowane 2 Marca 2023 przez Robbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Marca 2023 Share Napisano 2 Marca 2023 Rozpisuj się, rozpisuj... Jeśli to nie problem to zrób inbox tej waloryzacji z blaszkami..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 2 Marca 2023 Autor Share Napisano 2 Marca 2023 4 godziny temu, mandrivecs napisał: Jeśli to nie problem to zrób inbox tej waloryzacji z blaszkami..! Cała waloryzacja to dwie blaszki. Wieżyczka strzelca i "klatka" na pakę. Inbox można znaleźć tu... https://www.super-hobby.com/products/Upgrade-Solution-Series-for-RM-5090-JLTV-Joint-Light-Tactical-Vehicle.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 2 Marca 2023 Share Napisano 2 Marca 2023 No kolejny JLTV zdecydowałeś jakie barwy pójdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 2 Marca 2023 Autor Share Napisano 2 Marca 2023 1 godzinę temu, SnajperTBG napisał: ... zdecydowałeś jakie barwy pójdą? Jednobarwne, rozważam tylko, czy zielone, czy pustynne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 3 Marca 2023 Autor Share Napisano 3 Marca 2023 (edytowane) 15 godzin temu, SnajperTBG napisał: Oto mój nieporadny inbox waloryzującego zestawu blaszek . RFM dodał także, drukowane "dynksy", do zamontowania wycieraczek, które również znalazły się na blaszkach (to różowe coś na drugim zdjęciu). Na koniec, tak dla zabawy, złożyłem stary zestawik Bronco XM153 CROWS, i postawiłem na dachu. W ogólnym rozrachunku Crowsa nie będzie. Edytowane 3 Marca 2023 przez Robbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Marca 2023 Share Napisano 3 Marca 2023 Tak się wtrącę- cóż spowodowało, ze rezygnujesz z CROWS? Wg mnie wyglada atrakcyjniej, niż wieża OGPK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 3 Marca 2023 Autor Share Napisano 3 Marca 2023 Teraz, makinen napisał: Tak się wtrącę- cóż spowodowało, ze rezygnujesz z CROWS? Wg mnie wyglada atrakcyjniej, niż wieża OGPK. Powodem mojej rezygnacji, jest sposób w jaki CROWS jest osadzony na dachu. W modelu RFM, mocowania Crowsa po prostu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 3 Marca 2023 Share Napisano 3 Marca 2023 Jak na razie Crows z podstawą i deklem obrotnicy jest tylko w zestawie ILK63537. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 3 Marca 2023 Autor Share Napisano 3 Marca 2023 5 minut temu, mandrivecs napisał: Jak na razie Crows z podstawą i deklem obrotnicy jest tylko w zestawie ILK63537. I właśnie w tym rzecz. Może i RFM się postara za jakiś czas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Marca 2023 Share Napisano 3 Marca 2023 I wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 3 Marca 2023 Autor Share Napisano 3 Marca 2023 20 minut temu, makinen napisał: I wszystko jasne. Ogólnie, gdybym miał coś zmieniać w modelu, to wolał bym taką wieżyczkę jak w Twoim wątku, który obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 3 Marca 2023 Share Napisano 3 Marca 2023 5 godzin temu, Robbi napisał: Ogólnie, gdybym miał coś zmieniać w modelu, to wolał bym taką wieżyczkę jak w Twoim wątku, który obserwuję. Smiało- wiąże się to ze zmianą wydechu na wyższy, co sobie podarowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 5 Marca 2023 Autor Share Napisano 5 Marca 2023 Krótka relacja z sobotnio-niedzielnych zmagań z modelem. Kończę pomału wnętrze. Nie wiem tylko, czy dobrze zrobiłem, dając ten monitor na oparciu fotela kierowcy? Czy to nie jest przypadkiem element systemu CROWS? W tym modelu nie ma CROWS-a, więc czy ten monitor jest potrzebny? Chyba, że to część innego systemu? Wciąż zastanawiam się też, nad tym zestawem "radyjek" do niego, bo tak pustawo w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Zaczyna wyglądać! Do tej pory wszystkie monitory przed pasażerami z tyłu to stanowisko systemu Crows bądź innego zdalnie sterowanego ustrojstwa. Moim zdaniem do usunięcia. Ps. a joystick do zamontowania na stoliku też jest w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 5 Marca 2023 Autor Share Napisano 5 Marca 2023 No właśnie takowego joysticka nie ma w pudle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Tak czy inaczej, według mnie monitor do usunięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 5 Marca 2023 Autor Share Napisano 5 Marca 2023 8 minut temu, mandrivecs napisał: Tak czy inaczej, według mnie monitor do usunięcia... To po prostu go zdemontuję. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 5 Marca 2023 Autor Share Napisano 5 Marca 2023 A teraz taka mała niespodzianka. Oto przed Wami boczna ścianka wieżyczki OGPK (pierwsze zdjęcie). Z pozoru niby wszystko ok, lecz gdy spojrzy się na tą ściankę z innej perspektywy (zdjęcie drugie), zobaczymy takie coś . Przypominam, że to model Rye Field i obie ścianki tak wyglądają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 5 Marca 2023 Autor Share Napisano 5 Marca 2023 (edytowane) Z góry przepraszam za post pod postem. Finał zabawy na dziś. Już wiem, że odpuszczę blaszkową zabudowę paki i wieżyczkę Ogpk. Dlaczego? No cóż. Za wysokie progi na moje nogi. Kilka prób poskładania tej blaszanej "klatki", skończyło się popsutymi blaszkami. Już wiem, że do takiej roboty, zaginarka to podstawa . Wieżyczkę z blaszki odpuszczam, bo za dużo maleńkich śrubek jest do przyklejania. Plastikową wyprostowałem i też daje radę. Edytowane 5 Marca 2023 przez Robbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Dobrze idzie. Moim zdaniem kwestia powyginanych ścianek wieży to nieumiejętne spakowanie ramek przez producenta i odkształcenie mechaniczne po przygnieceniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 5 Marca 2023 Autor Share Napisano 5 Marca 2023 2 minuty temu, mandrivecs napisał: Dobrze idzie. Moim zdaniem kwestia powyginanych ścianek wieży to nieumiejętne spakowanie ramek przez producenta i odkształcenie mechaniczne po przygnieceniu. Na szczęście dało się to wyprostować, bez wrzątku, czy innych takich zabiegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 5 Marca 2023 Share Napisano 5 Marca 2023 Tak szczerze mówiąc to patrząc na fotki wieża wydaje się trochę za duża, nie mieści się w skali. Już w modelu M-ATV RFM popełnił ten błąd - wieża, a w szczególności tarcza były mocno przeskalowane. Jeśli tutaj jest ten sam wzór w wypraskach to nienaturalnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbi Napisano 5 Marca 2023 Autor Share Napisano 5 Marca 2023 Nie mam porównania z innymi modelami, gdyż to mój pierwszy pojazd tego typu. Jeśli jest jak piszesz, trudno. Innego wyjścia nie mam, jak dać to, co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Marca 2023 Share Napisano 6 Marca 2023 Jeśli potrzebujesz sensowniejszą wieże OGPK np z M1151 Academy, to służę pomocą. Oczywiście mam tez Legend z blaszek…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi