HK1885 Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 Drodzy, Co będzie lepszym wyborem pod względem zaprojektowania modelu, składalności i bycia bardziej przyjaznym w lepieniu - Meng czy HobbyBoss? Wiem, że Meng skulawił trochę kalkomanie na poziomie projektu - jakiś zestaw ciekawych nalepek do Horneta, najlepiej w wersji low vis. Co polecacie? Jak na razie znalazłem FURBALLA. Jedyne, które wydały mi się ciekawe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 Porównanie poczynione przez KFS-a: https://www.kfs-miniatures.com/1-48-f-a-18-super-hornet-meng-vs-hobbyboss/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 12 Marca 2023 Autor Share Napisano 12 Marca 2023 40 minut temu, _OldMan_ napisał: Porównanie poczynione przez KFS-a Dziękuję. Tego nie znalazłem u KFSa, jedynie Solową recenzję Menga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 Menga mam, a za kalkami też się rozglądam. Szkoda że FURBALL nie jest dostępny u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 12 Marca 2023 Autor Share Napisano 12 Marca 2023 Wychodzi, że jednak Meng jest lepszy (nieco). Z lepieniem nie powinno być problemów, kalki Quinty dostępne więc na szybko można zrobić apgrejd kokpitu. 1 godzinę temu, zenek_65 napisał: Szkoda że FURBALL nie jest dostępny u nas. HANNANTS Choć jak przyglądam się gotowemu modelowi (Matthias Becker) to te nalepki Menga da się przeżyć. Pomylone kolory dla VFA-31 nie rzucają się w oczy, a jest jeszcze low vis VFA-87. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 Hannants - i tu jest pies pogrzebany. Koszty przesyłki plus możliwe cło da końcową cenę na poziomie 2/3 ceny modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 12 Marca 2023 Share Napisano 12 Marca 2023 https://the48ers.com/decals/?features_hash=1-9252 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 14 Marca 2023 Share Napisano 14 Marca 2023 Akurat robię z wolna F/A-18F HB z wolna... bo miał być przyjemny. W pudle super, dużo elementów i detali, ale gorzej z spasowaniem niektórych sekcji. Zanikające linie na grzbiecie, odtwarzanie tego bo są płytkie sprawia kłopot. Nie ma tego dużo ale jest. Łączenie tylnej sekcji, niepotrzebnie tak pocięty kadłub trzeba to doprowadzić do ładu. Ale tak ogólnie model spoko, czy bym brał Manga? Po macaniu ramek pewnie tak bo na oko ma mniej niepotrzebnych łączeń co ułatwi montaż. Geometrycznie wygląda dobrze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 14 Marca 2023 Autor Share Napisano 14 Marca 2023 1 godzinę temu, raptorf22 napisał: W pudle super, dużo elementów i detali, ale gorzej z spasowaniem niektórych sekcji. Zanikające linie na grzbiecie, odtwarzanie tego bo są płytkie sprawia kłopot. Nie ma tego dużo ale jest. Łączenie tylnej sekcji, niepotrzebnie tak pocięty kadłub trzeba to doprowadzić do ładu. Hmm... A miało być tak fajnie. Czym innym jest oglądanie wyprasek (jak Solo u KFSa), a czym innym budowa. 1 godzinę temu, raptorf22 napisał: czy bym brał Manga? Po macaniu ramek pewnie tak bo na oko ma mniej niepotrzebnych łączeń co ułatwi montaż. Geometrycznie wygląda dobrze. Twój feedback zdecydowanie przesądza kwestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi