patrykd Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 Nie jestem pesien ake hataki niebrozciencza sie chyba wida tylko jakims innym srodkiem. Ja mam dedykowany od producenta. Zamiennikiem nie wiem co jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 24 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2023 (edytowane) Spróbowałem z alkoholem i na pierwszy rzut oka wydaje się być lepiej Używam znacznie rozcieńczonej farby tak jak wspominałeś 1/4. Postaram się zamówić ten rozcieńczalnik dedykowany może faktycznie będzie jeszcze lepiej.Chodzi Ci dokładnie o ten XP01 HTK-XP001? Edytowane 24 Kwietnia 2023 przez barti94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 25 minut temu, barti94 napisał: XP01 HTK-XP001? No tak ten pod niebieską serię ,odpowiedni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 30 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2023 Przyczepka z przygodami ale przetrwała proces malowania. Nałożyłem dwukolorowy kamuflaż zgodnie z poradą Co poprawić? W których miejscach najlepiej próbować robić chipping? Przejścia pomiędzy kolorami będę chciał maskować filtrem od AK dedykowanym dla Afryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Kwietnia 2023 Share Napisano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) W dniu 30.04.2023 o 16:51, barti94 napisał: Przyczepka z przygodami ale przetrwała proces malowania. Nałożyłem dwukolorowy kamuflaż zgodnie z poradą Co poprawić? W których miejscach najlepiej próbować robić chipping? Przejścia pomiędzy kolorami będę chciał maskować filtrem od AK dedykowanym dla Afryki. Ładnie pomalowana, teraz daj filtr Potem utrwal to np. sidoluxem. Jak wyschnie daj wash: Obicia kolor chipping Edytowane 1 Października 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 30 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2023 Super dzięki. W których miejscach Twoim zdaniem najlepiej zrobić chipping? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 30 Kwietnia 2023 Share Napisano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) W dniu 30.04.2023 o 17:24, barti94 napisał: Super dzięki. W których miejscach Twoim zdaniem najlepiej zrobić chipping? Na krawędziach, przy ryglach, na błotnikach -ponieważ tam ktoś pewnie na nich stawał, na dyszlu i odrobinę przy narzedziach. Ostrożnie z obijaniem!!!! Edytowane 1 Października 2023 przez robertmodelarz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 30 Kwietnia 2023 Share Napisano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) Dokładnie tak jak @robertmodelarz pisze ostrożnie z obiciami. Sam zaczep w środku możesz wybłyszczyć np: miękkim ołówkiem bo ten element pracuje w trakcie skręcania i się wyciera Edytowane 30 Kwietnia 2023 przez Bartosz Ciesielski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 3 Maja 2023 Autor Share Napisano 3 Maja 2023 Tak jak zasugerowaliście. Położyłem filtr, bardzo lekki chipping, popracowałem nad środkiem zaczepu, dałem wash dedykowany. W nadkola napchałem trochę piasku i pokurzyłem. dodałem zcieki rdzawe przy ryglach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 13 Maja 2023 Autor Share Napisano 13 Maja 2023 Wracam z kolejną małą aktualizacją Po małej nieobecności prezentuje parę rzeczy. Wymalowałem trochę sprzętu: kanistry, broń, menażki, hełmy, skrzynki na amunicje itd Zabrałem się też za koła. Zastosowałem drobny chipping, filtr i pigment dedykowany dla Afryki Pociągnąłem podkładem działko. Dałem też płyn do chippingu i planuję niedługo położyć pierwszą warstwę farby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 14 Maja 2023 Autor Share Napisano 14 Maja 2023 Witajcie Dziś walczyłem z działkiem. Udało mi się nałożyć podstawowe kolory + kamuflaż ( na chipping filtry itd będzie jeszcze czas). Bardzo bym prosił o poradę co jeszcze warto poprawić i czy kolorystyka jest poprawna? Co sądzicie o przecierkach jaśniejszym stalowym kolorem na lufie? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 15 Maja 2023 Autor Share Napisano 15 Maja 2023 Dziś udało się trochę pocieniować działo, zrobić chipping oraz nałożyć filtr. A oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 16 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2023 (edytowane) Długo był cisza w temacie ale pora ją przerwać. Przez ostatni czas długo i intensywnie pracowałem nad tym ciągnikiem. Wymalowanie go nie było łatwą sprawą. Dziś chciałbym Wam przedstawić pierwszą roboczą wersje tego co udało mi się osiągnąć. I tutaj kilka uwag: -kierownica ułamała się ale żyjemy mam odpowiedni klej i wróci na swoje miejsce. Dzięki temu wypadkowi będę miał lepsze dojście do położenia kalkomanii zegarów i wskaźników na desce rozdzielczej -lewe lusterko zostanie zamontowane na sam koniec. Planuje jako efekt imitujący odbicie dać jeden z markerów od Molotow liquid chrome -podobna sytuacja tyczy się reflektorów głównych i tych mniejszych. Będą tam szybki które zamontuje na koniec + dam też Molotowa -rama z główną szybą też została zdemontowana i zostanie dodana na koniec oddzielnie. Teraz plan jest taki żeby dać lakier błyszczący i zająć się kalkami. Później filtr piaskowy. Czy kolory są ok? Co warto poprawić ewentualnie bardziej podkreślić? Edytowane 16 Czerwca 2023 przez barti94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 16 Czerwca 2023 Share Napisano 16 Czerwca 2023 2 godziny temu, barti94 napisał: Co warto poprawić ewentualnie bardziej podkreślić? Tam gdzie się da to ponakłuwaj oczka w siatkach przed lakierem , bo jeszcze bardziej je zakleisz, a kolory to tu paru speców na przestrzeni lat chyba robiło z tego okresu w takim camo, to mogli by się udzielić , ale z tym to wiadomo różnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 18 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2023 Dokończyłem washowanie działa. Nałożyłem też kalki na pojazd, filtr i pigmenty. Ułożyłem też elementy wyposażenia, które malowałem wcześniej.Efekt wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi