artus750 Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam,chcę pokazac mój najnowszy samolot w skali 1\72,zestw Italeri P47N Z budowy: Model gotowy: z dołu: Edytowane 19 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wicher Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Fajnie zrobiony model. Bardzo czysto poskładany a malowanie(w sensie technicznym) wyszło Ci bardzo dobrze. Jakimi farbami go malowałeś? Pewnie aerkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Bardzo mi się podoba Mógłbyś rzucić zdjęciem spodu? gratuluję modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Ładnie sklejony i pomalowany. Ale to chyba najgorszy model Thunderbolta jaki widzialem. No takich linii podziału to nie wymyslił nawet Matchbox. Te dziury są chyba po skupionym ostrzale artyleryjskim. W ogóle on nie przypomina Thunderbolta! Kiedyś dla jaj sprawdziłem z planami w sklepie HobbyBossowskiego Thunderbolta i był idealny,i miał normalne linie. Aha...ładnie że zaszpachlowaleś i wyszlifowaleś miejsca styku z kadłubem...ale stykło by wytrasować tam te rowy marianskie. Brawo za model, bo Twoje wykonanie wygląda naprawdę swietnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykko Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Też jestem ciekawy co to za farby, bo wyglądają świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Srebrna to Silver chrom z model master ,a żółta na ogonie to z Humbrola, Sorry ale nie przesadzajmy z tymi liniami podziału blach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Takie linie mają modele z Italeri i nic na to nie poradze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Pięknie położony metalizer i całkiem dobrze ułożona kalkomania. Ogólnie trochę jak dla mnie zbyt czysty, ale ogólnie wykonaleś kawał dobrej roboty. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Jest ładny, ale wogóle go nie przybrudziłeś. Nie zaznaczyłeś lini podziału blach, nie dodałeś obić, otarć szkoda wtedy byłby ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 No i z obiciami to już kompletnie mało prawdopodobny. Nie komentuje żeby nastroju nie psuć :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykko Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Bardzo mi się podoba, szczególnie kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Mam pytanko do ciebie w sprawie tej farby srebrnej czy ona błyszczy sie jak chrom i czy można nią pomalować chromowane elementy w truckach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Dla uzyskania właściwego efektu lustrzanego chromu polecałbym Ci jednak Chrome Alclada i czarny podkład pod niego tej samej firmy. Wtedy będzie się błyszczeć jak na amerykańskich filmach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Sądzę zę do Trucków sie raczej nie nadaje bo tam musi byc chrom który wygląda jak lustro , a ta farbka na moim modelu to silver chrom z model master i ona bardziej oddaje wygląd blachy na amerykańskich samolotach z II wojny swiatowej. Na tym modelu nie robiłem śladów eksplatacji ponieważ chciałem zeby wyglądał jak nówka prosto z fabryki bo ładnie się błyszczy. Teraz będę zaczynał Bf109 G-6 1\72 i w nim najpierw nałożę presheading aerkiem (tylko linie podziału blach i rózne zakamarki gdzie dostaje się brud ,a następnie na to trysnę kamuflaż i na liniach powstanie jakby cień ,delikatny brud cos w tym stylu mam nadzieje ze się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2008 No i z obiciami to już kompletnie mało prawdopodobny.Nie komentuje żeby nastroju nie psuć :p o co ci chodzi z tymi obiciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 Hmmm a co chcesz obijać?? Pas antyodblaskowy czy stateczniki?? IHMO średnio to obijalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 No a co, czemu samolot nie może mieć obić/otarć Czy farba nie może się zedrzeć Czy wrogi myśliwiec nie mógłby zostawić na na nim kilku uszczerbków Oczywiście że może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi