Skocz do zawartości

Pierwsza diorama - 22 lipca 1944 Krywanie 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Diorama ma przedstawiać odprawę Otto Cariusa przy Tiger nr.217 z sPzAbt 502 przed historycznym uderzeniem na wioskę dwoma Tiger I, w której stacjonowały Rosyjskie czołgi.

pict3067jl6.jpg

pict3069sq9.jpg

pict3072cc5.jpg

pict3073un1.jpg

pict3076mv8.jpg

pict3077ig3.jpg

pict3078dx7.jpg

pict3079pb6.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

rzeczywiście na zdjęciach jest troche tak jak by nie był w nie wtopiony. W rzeczywistości robiłem to tak, że tam są zrobione slady od gąsiennic i generalnie teren gdzie stoji czołg jest niżej od reszty. To napewno słuszna uwaga na przyszłość aby jednak bardziej go "zanurzyć"

Napisano

W takim błotku 57 tonowy kociak lekko by się zapadł. Nie jestem fanem brudzingu itp ale skoro on stoji na takim podłożu to powinien też je mieć na koła i gąsienicach. To co jest na gąsiennicach bardziej przypomina mi zaawansowaną rdzę niż pokłady błota. Chyba ?!

Podobna historia z zapadaniem była tu:

viewtopic.php?t=8545&start=30

Tutaj mocno zabłocony Tiger

http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=29&t=3382

Słynna fota

http://www.geocities.com/pentagon/quarters/4635/tanks/tiger1/tiger1_spzabt505.jpg

Ta plandeka na przedzie - nie bardzo pasuje.

Rzecz jasna sam model - klasowy

PS NIE OPIŁOWAŁEŚ BECZEK ! Mają "spaw" od kleju !

Napisano

no tak, z tym zapadaniem to już wczesniej ustaliliśmy, że powinien być bardziej zapadnięty. Zapamiętam to sobie na przyszłość. Dzięki za te linki. Beczka już poprawiona ;)

• 5 months later...
Napisano

Kościół dołącza się do chóru śpiewającego pieśń o leciutkim tygrysku :-)), i twardej lawie wulkanicznej :-))

Jego ekscelencja Biskup

Napisano

tygrys wyszedl fajnie,dobry mocny wasz ale ta ziema taka czerwona i te slady po ramkach na beczce to juz naprawde obraza.idz do biskupa na spowiedz

• 6 months later...
Napisano

Dawno mnie tu nie było ale poprawiłem parę drobiazgów i myślę, że teraz jest znacznie lepiej. Przede wszystkim Tiger zapadł się trochę w błoto. Popracowałem też nad ubrudzeniem gąsek i kół oraz zmianą koloru podłoża. Mam nadzieje, że teraz prezentuje się to znacznie bardziej realistycznie.

Pozdrawiam

img8584.jpg

img8563i.jpg

img8567k.jpg

img8564z.jpg