Siela Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 (edytowane) Diorama ma przedstawiać odprawę Otto Cariusa przy Tiger nr.217 z sPzAbt 502 przed historycznym uderzeniem na wioskę dwoma Tiger I, w której stacjonowały Rosyjskie czołgi. Edytowane 19 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 jest fajnie ale czołg taki lekki sie wydaje to jest błoto nie więc troche w ziemie powiniej wjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 rzeczywiście na zdjęciach jest troche tak jak by nie był w nie wtopiony. W rzeczywistości robiłem to tak, że tam są zrobione slady od gąsiennic i generalnie teren gdzie stoji czołg jest niżej od reszty. To napewno słuszna uwaga na przyszłość aby jednak bardziej go "zanurzyć" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 To w końcu 57 tonowy kolos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 zgadza się dzięki za uwagę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Hmm , mógł bym sie przyczepić do malowania skóry w figurkach , troche słabe , ale całość mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 21 Sierpnia 2008 Share Napisano 21 Sierpnia 2008 W takim błotku 57 tonowy kociak lekko by się zapadł. Nie jestem fanem brudzingu itp ale skoro on stoji na takim podłożu to powinien też je mieć na koła i gąsienicach. To co jest na gąsiennicach bardziej przypomina mi zaawansowaną rdzę niż pokłady błota. Chyba ?! Podobna historia z zapadaniem była tu: viewtopic.php?t=8545&start=30 Tutaj mocno zabłocony Tiger http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=29&t=3382 Słynna fota http://www.geocities.com/pentagon/quarters/4635/tanks/tiger1/tiger1_spzabt505.jpg Ta plandeka na przedzie - nie bardzo pasuje. Rzecz jasna sam model - klasowy PS NIE OPIŁOWAŁEŚ BECZEK ! Mają "spaw" od kleju ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 27 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2008 no tak, z tym zapadaniem to już wczesniej ustaliliśmy, że powinien być bardziej zapadnięty. Zapamiętam to sobie na przyszłość. Dzięki za te linki. Beczka już poprawiona ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimas Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 czołg całkiem ładnie zrobiony ale koła nieubrudzone błotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Kościół dołącza się do chóru śpiewającego pieśń o leciutkim tygrysku :-)), i twardej lawie wulkanicznej :-)) Jego ekscelencja Biskup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 tygrys wyszedl fajnie,dobry mocny wasz ale ta ziema taka czerwona i te slady po ramkach na beczce to juz naprawde obraza.idz do biskupa na spowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siela Napisano 19 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2009 Dawno mnie tu nie było ale poprawiłem parę drobiazgów i myślę, że teraz jest znacznie lepiej. Przede wszystkim Tiger zapadł się trochę w błoto. Popracowałem też nad ubrudzeniem gąsek i kół oraz zmianą koloru podłoża. Mam nadzieje, że teraz prezentuje się to znacznie bardziej realistycznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi