Marcin M. Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Czym przykleić watę na dioramie? Ma robić jako dym/płomienie. CA skleiłem wszystko, tylko nie to co trzeba, w dodatku prawie zaczęło się palić. Skoro wata to wiskoza/celuloza, to może wikol? Mam tez zwykły klej do papieru w przeźroczystej tubce (wodny) i kontaktowy w spraju KRK 30. Liczę na pomoc, w między tak zwanym czasie porobię próby z tym co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Cześć! Zdecydowanie wikol, a właściwie "Magic glue" - ten w czerwonej tubce do dostania w większości papierniczych, księgarni, empikach itd. - to bardzo dobry klej kiedy trzeba coś zamocować i nie martwić się ewentualnymi śladami. do waty jak najbardziej, ale można też nim kleić np. płaskie blaszki fototrawione do lakierowanej powierzchni - trzyma dobrze, a ewentualny nadmiarowy klej się wyciera na mokro bez śladu. Nim też kleję "tobołki" do pojazdów. A bawełna plus CA to szeroko opisywany ładunek zapalający... Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2023 3 minuty temu, pmroczko napisał: A bawełna plus CA to szeroko opisywany ładunek zapalający... Taaa, przetestowane na sobie. Dzięki. 12 minut temu, pmroczko napisał: "Magic glue" - ten w czerwonej tubce do dostania w większości papierniczych, księgarni, empikach itd. - W empiku dostałem taki, kiedyś : Wypróbowałem klej kontaktowy. Dołem trzyma mocno. Sika białą pianą - nie mgiełką, potem jest transparentny. Jednak nie wiem jak zareaguje na farby na spraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Ja polecam ten: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Sprawdzony i bezproblemowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Na razie przykleiłem na wikol. Dołem trzyma, a czym utrwalić kształt kłębów? Rozwodniony klej z atomizera, czy może lakier do włosów i potem malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Warto wypróbować, ale może sama farba już to utrwali dostatecznie? W końcu ta wata to nie jest element nośny, prawda? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Lakier do włosów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2023 Przetestowałem jeszcze klej na gorąco. Najlepszy do klejenia waty na rozmaitych stelażach/konstrukcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi