Floki Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 (edytowane) Czas na galerię gotowego modelu. Relacja tutaj: Krótkie podsumowanie. Model w porządku (dobre spasowanie), malowanie takie sobie (wina wykonawcy czyli moja), a kalkomanie rozjechane (tu wina Mistercrafta, ale jakbym wcześniej dokładnie zlustrował arkusze, to wtedy mógłbym wybrać inny wariant kolorystyczny). Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez Floki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Bardzo ładnie i poprawnie sklejony model samolotu z usterzeniem inż. Rudlickiego! Kalki mistercrafta już tak niestety mają... Sam teraz na niego nabrałem ochoty, ale niestety kolejka do sklejenia długa, a czasu i zapału coś mało ostatnio... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 Model wygląda na poprawnie sklejony. Mam wrażenie, że modelowi brakuje generalnie wheteringu ale tak naprawdę może ja go nie widzę bo Twoje zdjęcia najlepsze nie są. Widzę, że chcesz pokazywać zdjęcia i podejrzewam że to coś na czym stoi model ma być chyba płaszczyzną lotniska więc masz ciąg we właściwym kierunku. Zajrzyj może do linku poniżej i przeczytaj mój wpis w jednym z wątków. Może coś z moich prostych "pomysłów" wykorzystasz robiąc samemu zdjęcia. Pamiętaj o jednej rzeczy. Światło słoneczne nie jest pomocnikiem w fotografowaniu modeli. https://modelwork.pl/topic/50816-jak-1-m-zts-plastyk-172/page/2/#comment-929946 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Floki Napisano 5 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2023 12 godzin temu, Endrju napisał: Model wygląda na poprawnie sklejony. Mam wrażenie, że modelowi brakuje generalnie wheteringu ale tak naprawdę może ja go nie widzę bo Twoje zdjęcia najlepsze nie są. Widzę, że chcesz pokazywać zdjęcia i podejrzewam że to coś na czym stoi model ma być chyba płaszczyzną lotniska więc masz ciąg we właściwym kierunku. Zajrzyj może do linku poniżej i przeczytaj mój wpis w jednym z wątków. Może coś z moich prostych "pomysłów" wykorzystasz robiąc samemu zdjęcia. Pamiętaj o jednej rzeczy. Światło słoneczne nie jest pomocnikiem w fotografowaniu modeli. https://modelwork.pl/topic/50816-jak-1-m-zts-plastyk-172/page/2/#comment-929946 Dzięki z dobre rady. Na początek pomyślę o czymś większego formatu na tło. ps. Nie mylisz się co do braku weatheringu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 Z wielkością tła nie szalej. Ja zaczynałem od większego arkusza, który później ciężko było dobrze ułożyć na biurku. W praktyce okazało się że mniejszy jest OK. 11 minut temu, Floki napisał: ps. Nie mylisz się co do braku weatheringu. Ty mi powiedz czy się mylę. Ja napisałem że mam wrażenie więc zakładałem że mogę się mylić. Jeśli weathering jest i Tobie się tak podoba to jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 9 Kwietnia 2023 Share Napisano 9 Kwietnia 2023 Fajnie wyszło. Gratuluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi