DarkWing Napisano 6 Kwietnia 2023 Share Napisano 6 Kwietnia 2023 (edytowane) Witam, dawno nie gościłem na forum więc pochwalę się swoją Iwatą... Nie nie... nie aerografem tylko zaawansowanym statkiem poszukiwawczo-kolonizacyjnym Model bardzo przyjemny w składaniu, dodatkowym smaczkiem jest oryginalne oświetlenie LED w pudle z modelem. Po wykonaniu model może nie spełni roli lampki biurkowej ale bardzo ładnie się prezentuje... aż miło popatrzeć wieczorem. Zobaczcie sami Oświetlenie jest zasilane przewodem usb, wystarczy podpiąć do kompa lub ładowarki tel. Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez DarkWing 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 świetnie wyszło - malowanie bardzo mi się podoba jakie to jest duże ? pamiętam jak widziałem zajawkę tego modelu w wersji render to myślałem że to tak tylko dla jaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 Najlepiej położyć obok prawdziwej iwatki - będzie porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 7 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2023 (edytowane) Proszę bardzo, porównanie może nie z oryginalną iwatą ale można się zorientować w skali. Jak widać skala 1/3000 kosmicznej IWATY jest troszkę przesadzona ale z drugiej strony gdyby utrzymać wielkość prawdziwego aerografu to model byłby zbyt mały na takie szczegóły jakie posiada. Myślę, że taka a nie inna wielkość wyszła producentowi z uwagi na zastosowane oświetlenie LED. Edytowane 7 Kwietnia 2023 przez DarkWing 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 A skąd wiesz, jaką wielkość ma ten statek w rzeczywistości? Nie czepiałbym się skali, gdybym nie widział oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkWing Napisano 7 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2023 A to akurat jest proste aby wiedzieć :).... Wystarczy długość modelu pomnożyć przez 3000 czyli wychodzi, że kolonizator powinien mieć ok. 810 m długości... ale oryginału raczej nie zobaczysz żeby się upewnić Mi jednak chodziło o co innego, nie trzyma skali czyli nie jest porównywalny wielkością z aerografem. Gdyby zrobić model w skali 1:5000 to wtedy powinien mieć długość ok 16 cm (zakładając, że "oryginał" ma 810m) czyli już zbliżoną do zwykłego aerografu... No ale rozumiem, że byłby zbyt mały jak na model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 7 Kwietnia 2023 Share Napisano 7 Kwietnia 2023 Zgadzam się z Tobą i z tym, co napisałeś wcześniej, i z tym co teraz. Tak mały model byłby bardzo trudny do sklejenia i pomalowania ze szczegółami, i że jego wielkość jest chyba ograniczona przez oświetlenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi