Cypis Napisano 10 Kwietnia 2023 Share Napisano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) Cześć szukam planów modelarskich (przede wszystkim zależy mi na rysunkach wręg) amerykańskich okrętów typu V , wszystkich 5 wersji typu V . I (Barracuda , Bass , Bonita) , II (Argonaut) , III (Narwhal , Nautilus) , IV (Dolphin ) , V (Cachalot , Cuttlefish) Może ktoś pomoże . Edytowane 10 Kwietnia 2023 przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Kwietnia 2023 Share Napisano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) uuu Panie.... będzie ciężko.... myślę że max na co można liczyć to takie kwity : https://commons.wikimedia.org/wiki/File:USS_Argonaut,_SS-166,_Compartment_Access_Plan_-_NARA_-_70646224.jpg EDIT ------------------ tu też jest trochę fragmentowych rysunków : http://pigboats.com/subs/v-boats1.html PS : przejrzę moją makulaturę i może coś się znajdzie... jak coś znajdę to się odezwę PW Edytowane 10 Kwietnia 2023 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 10 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2023 MAV większość ze stron mam przeryte i tego typu plany mam . Szukam jakiś rysunków ekstra lub namiarów na książki lub czasopisma , gdzie cos takiego jest . Apalkova , Friedmana , New Vangard , mam przejrzane . I rysunki z tych książek mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Kwietnia 2023 Share Napisano 10 Kwietnia 2023 Linii teoretycznych kadłuba znaczy się szukasz, pisz po ludzku Sprawdź floating drydock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Kwietnia 2023 Share Napisano 10 Kwietnia 2023 (edytowane) 31 minut temu, Szydercza Gała napisał: Sprawdź floating drydock. o yankesach mam ten : planów tu nie ma - za to jest sporo zdjęć EDIT ---------------- Godzinę temu, Cypis napisał: Szukam jakiś rysunków ekstra lub namiarów na książki lub czasopisma , gdzie cos takiego jest.... czasopisma to od razu odpadają - tam linii teoretycznych kadłubów nie znajdziesz.... ja ze swojej strony mogę tylko poinformować że przejrzałem swoje publikacje o yankesach ze Squadron Signal i nie ma tam tego czego szukasz. Z publikacji rosyjskojęzycznych o tej tematyce w seriach Эксмо i Морская Коллекция też nic ma w tym temacie (dokładnych planów czy zwymiarowanych przekrojów wręgowych) Edytowane 10 Kwietnia 2023 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 11 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Szydercza Gała napisał: Linii teoretycznych kadłuba znaczy się szukasz, pisz po ludzku Chciałem dotrzeć do większego grona (nie każdy , wie co to linie teoretyczne kadłuba , ale co to wręgi to wiedza nawet samolotowcy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi