Tomek Mroczkowski Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 M4A1 sherman 1:35 tasca "Henry III" Tunezja Wiosna 1943 nie to że odchodze od współczesnych na urodziny dostałem krytykujcie na wieży powinna być figurka robiony po nocach proszę bardzo śmiejcie się- dokuczajcie - pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) No to tak: widzę zacieki na wieży, model świeci się jak psu...wiadomo mógłbyś go jakimś matem pokryć, 0 śladów eksploatacji Tol by było tyle Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 No to tak: widzę zacieki na wierzy kadłuba, model świeci się jak psu...wiadomo Niestety nie tylko na wieży, ale na całym pojeździe. Poza tym, stanowczo za gruba warstwa farby... Co do kwestii merytorycznej się nie wypowiem bo to nie mój temat, ale pod względem wykonania, schludności i estetyki jest sporo do poprawy... Głowa do góry i walcz z innymi modelami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 To już chyba twój 4 model więc możesz już pomyśleć o śladach eksploatacji. Przydałby się jeszcze lakier matowy albo satynowy. Mam nadzieję, że następny już nie będzie taki zabawkowy, "chiński" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 no chiński a instrukcja to tragedia uznajcie to jeszcze jako "prosto z fabryki" dam młodszemu bratu to pobrudzi go w 1 minute aha te napisy z boku sam malowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Cóż, jedyne co mogę napisać: szkoda modelu. PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 no chiński a instrukcja to tragedia Nie chodziło mi o firmę, tylko o to że wygląda trochę jak chińska zabawka. Ale nie ma się co załamywać i bierz się za kolejny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Trza było kupić z italeri wyglądał by tak samo a ty miałbyś 100 zł Moja rada kup cleanlux zmyj farbę popraw wszystkie niedociągnięcia w budowie i odstaw go na półkę do czasu aż kupisz areo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Moja rada kup cleanlux zmyj farbę popraw wszystkie niedociągnięcia w budowie i odstaw go na półkę do czasu aż kupisz areo . A moim zdaniem, nałoż na niego wash, nastepnie suchy pędzel. Ubrudź układ jezdny suchymi pastelami, pigmentami i nie trzeba wówczas malować go na nowo, a sam zobaczyć, że model zupełnie inaczej będzie wyglądał. Jeżeli malujesz pędzlami, to na Boga zostaw farby olejne i przerzuć się na akryle. Jak już malujesz to staraj się rozcieńczać farbę i maluj model choćby cztery razy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Moja rada kup cleanlux zmyj farbę popraw wszystkie niedociągnięcia w budowie i odstaw go na półkę do czasu aż kupisz areo . A moim zdaniem, nałoż na niego wash, nastepnie suchy pędzel. Ubrudź układ jezdny suchymi pastelami, pigmentami i nie trzeba wówczas malować go na nowo, a sam zobaczyć, że model zupełnie inaczej będzie wyglądał. Jeżeli malujesz pędzlami, to na Boga zostaw farby olejne i przerzuć się na akryle. Jak już malujesz to staraj się rozcieńczać farbę i maluj model choćby cztery razy. Pozdrawiam! Mierzu - to nie jest emalia tylko hobby color TomaszDudek - na aero to chyba z 5 lat jeszcze musiałby czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 no chiński a instrukcja to tragedia Nie chodziło mi o firmę, tylko o to że wygląda trochę jak chińska zabawka. Ale nie ma się co załamywać i bierz się za kolejny model chińska firma chińska zabawka T-55 bedzie lepszy dam tu warszt to będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 na Boga zostaw farby olejne i przerzuć się na akryle Twój wybór, ja żadnej różnicy nie widzę(no może H lepiej kryją) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 No dobra koniec komentowania będzie mi robił za straszak dla dzieci będą takie powiedzenia: "jedz bo jak nie to przyjedzie model mroka i cie zje!!!" hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 mroko94 ale warto bo różnica jet przeogronna.Mierzu w tą stronę też można ale wątpię żeby kolega mając takie umiejętności malarskie zrobił wash i suchy pędzel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Model wykonany niechlujnie, zbyt gruba warstwa farby. Moje pytanie jest takie gdzie ty widziałeś osprzęt saperski z aluminium bo twój pomalowany tak wygląda. Prosty przykład jak można spartaczyć model bardzo dobrej firmy. A ślady eksploatacji to sobie podaruj, najpierw naucz się porządnie malować modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 (edytowane) Model wykonany niechlujnie, zbyt gruba warstwa farby. Moje pytanie jest takie gdzie ty widziałeś osprzęt saperski z aluminium bo twój pomalowany tak wygląda. Prosty przykład jak można spartaczyć model bardzo dobrej firmy. A ślady eksploatacji to sobie podaruj, najpierw naucz się porządnie malować modele. umiem malować to jest mój leopard, stare zdjęcia model jest brudny (zdjęcia brudasa dam jutro) Edytowane 22 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 No ten ci wyszedł o niebo lepiej, ale MG dalej aluminiowy. To po pierwsze a po drugie nie obrażaj sie tyko weź sobie rady kolegów do serca, a następnę modele będą lepsze, bo póki co to kasa za Shermana Tasci nie mała i wyrzucona w błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 No ten ci wyszedł o niebo lepiej, ale MG dalej aluminiowy. To po pierwsze a po drugie nie obrażaj sie tyko weź sobie rady kolegów do serca, a następnę modele będą lepsze, bo póki co to kasa za Shermana Tasci nie mała i wyrzucona w błoto. humbrol 53 się zepsuł ja za niego ani grosza nie dałem dostałem w prezencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Bardziej odpowiedni do malowania amerykańskich kamo jest H 155 Oliv Drab, a nie jest to ważne czy ten model kupiłeś czy dostałeś. Ważne jest że nie przyłożyłeś się do tego modelu. A wszelkiego rodzaju osprzęt saperski i km ja maluje humbrolowskim Gun Metalem metalizerem. Po wyschnięciu jego i przeciągnięciu miękim pędzelkiem jest piękna oksyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Pafica pamiętaj że ty robisz modele w mniejszej skali, a mniejszy model łatwiej pokryć tak żeby nie było zacieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Model jest "zalany", widać na nim pełno zacieków, w niektórych miejscach jest nie pomalowany! Na płycie silnika widać, że jakaś warstwa farby odeszła, a Ty ją tylko zamalowałeś! Ale już dosyć takiej opinii, jako fan hamerykańskiej pancerki mówię, że to jest TRAGEDIA! Widzę, że lepiej Ci idzie w nowoczesnej pancerce i najlepiej zrobisz jak w niej pozostaniesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2008 tam na tyle yo nie jest farba tylko "flak" czyli rozprysk na płytą silnika przeciwlotniczeko flaka zostaje w nowoczesnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Możesz uratować ten model cleanlux i do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2008 kiedy indziej jak będę miał ochote i siłe muszę też kupić clenuxa czyli tylko zmyć farbe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 23 Sierpnia 2008 Share Napisano 23 Sierpnia 2008 Możesz ale nie musisz... Zostaw go sobie "na później". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi