AnatolPigwa Napisano 24 Kwietnia 2023 Share Napisano 24 Kwietnia 2023 Jako mistrz niedokończonych warsztatów podejmuję następną próbę. Kiedyś w końcu może któryś uda mi się dociągnąć do końca. Tym razem na warsztat idzie "kurze udko" czyli Intruder i to w wersji tankowca. Patrząc na to co można zrobić OOB (roz-/złożone skrzydła, otwarta/złożona drabinka pilotów, dwie wersje hamulców aerodynamicznych - niestety tylko tych na kadłubie), dość dobre odwzorowanie bryły orginału i wklęsłe linie podziału uważam że jest to najlepszy model firmy Italeri w skali 1:72. Malowanie będzie pudełkowe : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 24 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2023 Pierwsze koty za płoty. Wstępny podział na grupy budowlane (kabina, skrzydła, podwieszenia i kadłub) i piewsze klejenia. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Kwietnia 2023 Share Napisano 25 Kwietnia 2023 Kurze udko - dobre! Będę obserwował, a sam może kiedyś, kiedyś zabiorę się za Fujimi, które już od wielu lat dojrzewa... Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 25 Kwietnia 2023 Share Napisano 25 Kwietnia 2023 Temat spoko, ale model ma swoje mankamenty, które mnie jak na razie skutecznie powstrzymały przed zrobieniem, choć wspomniany "podział technologiczny" tez mam już za sobą Największa walka to przy wlotach powietrza będzie - z tego co pamiętam to nie ma kanałów dolotowych i trzeba by je wyrzeźbić od podstaw no chyba ze Ci nie zależy Ja bym jeszcze wstawił airesowe fotele ale ja jak wiadomo jestem uzależniony od dodatków Niemniej - powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnatolPigwa Napisano 30 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2023 Italeri jako dobra Firma dba o modelarzy żeby nie popadłi w lenistwo składania, więc a to nie doda częśći do ramek które są w instrukcji, a to narysuje część na odwrót niż ma być wbudowana, lub jak na załączonym obrazku zostawi dziury w lukach podwozia które moża samemu zamknąć Maski na kabinę łatwo zrobić w tym przypadku samemu. Malowanie detali w ramkach Pół nóżki tuż przed zamknięciem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 30 Kwietnia 2023 Share Napisano 30 Kwietnia 2023 2 godziny temu, AnatolPigwa napisał: Maski na kabinę łatwo zrobić w tym przypadku samemu. Poświęć trochę więcej czasu na oklejenie tej kabiny. Jeżeli tak to zostawisz nie koniecznie ładnie i estetycznie będzie to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi