jerzy_k Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Kolejny klasyk od Tamiya - M1046 Humvee przerobiony na pojazd postapokaliptycznych nomadów. Widziałem podobną przeróbkę w internetach i na tyle mi się spodobała, że postanowiłem też taki wykonać. Buda zrobiona z płytek polistyrenowych 0,5 mm i drutu miedzianego. Poza tym w zasadzie prosto z pudła. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Świetny, efektowny model zrobiłeś :0) , podoba mi się, trochę "figurantów" brakuje ps: Ten temat z "Laser creation world" też mi się bardzo podoba, jestem pod wrażeniem ich metod malowania na "wilgotne podłoże" .... Może kiedyś zrobię "ich" gaz-a tigra, jak znajdę albo ktoś wydrukuje mi za rozsądną cenę "post apokaliptyczne" koła, chociaż obecnie ten temat przesunął mi się w kolejce, gdyż wyprzedził go Tigr z systemem łączności i Tigr ze stałą wieżyczką i dodatkowym pancerzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzy_k Napisano 26 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2023 8 godzin temu, chorąży napisał: Ten temat z "Laser creation world" też mi się bardzo podoba, jestem pod wrażeniem ich metod malowania na "wilgotne podłoże" Dzięki Tak - widziałem go na kanale YT "Laser creation world". Mają więcej pojazdów w stylu post-apo, które pewnie kiedyś będą inspiracją dla moich kolejnych konwersji. Wprawdzie nie mam drukarki 3D ani wycinarki laserowej, ale metodami domowymi też można coś zdziałać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Pewnie, że tak, domowe metody sa po prostu bardziej czasochłonne, a co do "natchnienia", to w sci-fi->(SF)warsztat temat S.T.A.L.K.E.R - trylogia, Kolega Megapol też podsuwa ciekawe inspiracje, np. ten Jego most moim zdaniem to mistrzostwo > To co dłubiesz winetkę do post hammera ?? Figurasów też bez problemu "ubierzesz" w kurtki czy płaszcze przy pomocy chustki papierowej czy fliseliny z maseczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Cześć! Ładnie wyszedł, widać tu Twój styl. Dwie uwagi, które bym miał to takie, że maska w Humvee jest z laminatu, więc trzeba uważać z rdzą na niej, a druga sprawa to taka, że można by zrobić okopcenia w okolicy gdzie końcówka rury wydechowej jest tak blisko białej powierzchni - na bank coś by się tam odbarwiło. Czekam na kolejne Twoje projekty i pozdrawiam! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi