Jump to content

Recommended Posts

Posted

Siema jestem tu nowy, chce zrobic ten model scani mam pytanko chce pomalować ten model na niebiesko pactrą i czy pod tą pactre musze miec podkład.

Posted

Poczytaj sobie ten wątek, w zasadzie o malowaniu modeli co drugi temat jest w tym dziale - wystarczy poszperać sobie.

Posted

podkład wspreju ?? a farbe chyba wezme mm

Poczytałem temat reggy o malowaniu i on pisze ze olejny czarny a jak pomaluje to mi się nie zmażą kolory Model Master 4630 4630 Clear Red tybrałem taką farbe jak możecie podajcie mi jakis nr farby podkladu

Posted
podkład wspreju ?? a farbe chyba wezme mm

Poczytałem temat reggy o malowaniu i on pisze ze olejny czarny a jak pomaluje to mi się nie zmażą kolory Model Master 4630 4630 Clear Red tybrałem taką farbe jak możecie podajcie mi jakis nr farby podkladu

Kolejny użytkownik, który nie raczy dbać o zdrowie psychiczne i oczy kolegów z forum.

Posted

Mechanik jak chcesz zadawać pytania to pisz po polsku, a nie po polskiemu... Tak będzie lepiej i dla Ciebie i dla nas.

Pozdrawiam

Posted

Taak jak powyżej panowie napisali ;] . A tak poza tym jak nie chcesz mieć gigantycznych smug i zacieków to nie maluj revelem , tylko jakaś dobrze rozwodniona pactra ... znaczy rozcieńczona

Posted

Gościu kup se spray deco color za 9 zł i psikaj i nie dawaj czarnego podkładu on jest dobry do pancerki możesz dać biały albo szary w jasnych kolorach jest to konieczne przy niebieskim możesz sobie odpuścić.

Posted

Też tak myślałem a zbiornik chce aluminiowy to tez go popsikac podkładem i farbą

Dobra Scania Zamówiona Jutro sprej kupie czerwony

Posted

Mam jeszcze jedno pytanie widziałem na zdjęciach że w kabinie robicie takie płyty zdjęcia: pożyczyłem od tematu asc_driver chyba się nie obrazi?

27c2370e0ab6e293.jpg

bc1f662ff58ac1dc.jpg

Posted
Mam jeszcze jedno pytanie widziałem na zdjęciach że w kabinie robicie takie płyty zdjęcia: pożyczyłem od tematu asc_driver chyba się nie obrazi?

27c2370e0ab6e293.jpg

bc1f662ff58ac1dc.jpg

No robimy , i co w związku z tym ?

Posted

Nie jest to konieczne . Jest to PCV / poliestyren / karty telefoniczne / i tego typu plastiki . Robimy tak jezeli chcemy coś zrobić / przerobić , ja np przerabiam takim PCV wnetrze w magnumce ... głownie robimy to po to zeby model przypominał jak najbardziej oryginał , a z PCV mozesz zrobić praktycznie wszystko czego zapragniesz .