JWM Napisano 23 Maja 2023 Napisano 23 Maja 2023 Witam, Do kompletu trzeci kolonialny wielozadaniowy Caproni - Ca 133. To jest konwersja z modelu Ca 101 Fly. Ma ponad 2 cm większą rozpietość skrzydeł, inne ustażenia, dłuższy kadłub i przed i za skrzydłami, inne gondole i silniki, inne podwozie. Podwozie i usterzenie poziome to żywiczne kopie z tych elementów z modelu Ca 111 z Broplanu. Silniki i śmigła to żywiczne kopie silników i śmigieł z Italeri Caproni Ca 311. Wydłużenia skrzydeł też poprzez żywiczne wstawki o skopiowanej powierzchni. 7 Cytuj
wuwumaster Napisano 23 Maja 2023 Napisano 23 Maja 2023 Ciekawe wynalazki, elegancko wyglądają w zgrupowaniu 1 Cytuj
JWM Napisano 23 Maja 2023 Autor Napisano 23 Maja 2023 40 minut temu, wuwumaster napisał: Ciekawe wynalazki, elegancko wyglądają w zgrupowaniu Tak, to wtedy były nowoczesne samoloty. Był jeszcze Caproni 148, czysto transportowy o kabinie wysuniętej do przodu i często z zasobnikiem podkadłubowym jak w transportowym Halifaxie, mam go jeszcze w planach.... Cytuj
mig Napisano 24 Maja 2023 Napisano 24 Maja 2023 Wygląda extra Ciapki malowane ręcznie czy maski, szablony? 1 Cytuj
JWM Napisano 24 Maja 2023 Autor Napisano 24 Maja 2023 Godzinę temu, mig napisał: Wygląda extra Ciapki malowane ręcznie czy maski, szablony? Dzięki! Ciapki ręcznie. Ja w ogóle jestem staroświecki i pędzelkuje modele a nie pryskam.... Cytuj
mig Napisano 25 Maja 2023 Napisano 25 Maja 2023 21 godzin temu, JWM napisał: Ja w ogóle jestem staroświecki i pędzelkuje modele a nie pryskam.... Ja też. 1 Cytuj
JWM Napisano 26 Maja 2023 Autor Napisano 26 Maja 2023 Czsem pryskam ale raczej tylko srebrny lub np. na Clipperze biały od dołu - tyle że z puszki! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi