JWM Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 Witam, Do kompletu trzeci kolonialny wielozadaniowy Caproni - Ca 133. To jest konwersja z modelu Ca 101 Fly. Ma ponad 2 cm większą rozpietość skrzydeł, inne ustażenia, dłuższy kadłub i przed i za skrzydłami, inne gondole i silniki, inne podwozie. Podwozie i usterzenie poziome to żywiczne kopie z tych elementów z modelu Ca 111 z Broplanu. Silniki i śmigła to żywiczne kopie silników i śmigieł z Italeri Caproni Ca 311. Wydłużenia skrzydeł też poprzez żywiczne wstawki o skopiowanej powierzchni. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 23 Maja 2023 Share Napisano 23 Maja 2023 Ciekawe wynalazki, elegancko wyglądają w zgrupowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 23 Maja 2023 Autor Share Napisano 23 Maja 2023 40 minut temu, wuwumaster napisał: Ciekawe wynalazki, elegancko wyglądają w zgrupowaniu Tak, to wtedy były nowoczesne samoloty. Był jeszcze Caproni 148, czysto transportowy o kabinie wysuniętej do przodu i często z zasobnikiem podkadłubowym jak w transportowym Halifaxie, mam go jeszcze w planach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 Wygląda extra Ciapki malowane ręcznie czy maski, szablony? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 24 Maja 2023 Autor Share Napisano 24 Maja 2023 Godzinę temu, mig napisał: Wygląda extra Ciapki malowane ręcznie czy maski, szablony? Dzięki! Ciapki ręcznie. Ja w ogóle jestem staroświecki i pędzelkuje modele a nie pryskam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 21 godzin temu, JWM napisał: Ja w ogóle jestem staroświecki i pędzelkuje modele a nie pryskam.... Ja też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 26 Maja 2023 Autor Share Napisano 26 Maja 2023 Czsem pryskam ale raczej tylko srebrny lub np. na Clipperze biały od dołu - tyle że z puszki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi