zloty Napisano 10 Lipca 2023 Share Napisano 10 Lipca 2023 Podwójnie zakręcona klasyka majstrimu modelarstwa. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) Polonicum. Tym samolotem latał Janusz Żurakowski w AAEE. Łopaty śmigieł wydają się być ustawione pod dziwnymi kątami. Czy one są może z możliwością nastawiania? Edytowane 12 Lipca 2023 przez Wymysl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obłok Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 (edytowane) Spitfire Mk. XXII (PK 312), prototyp tej wersji zmontowany w marcu 1945 r. w fabryce w South Marston. Oblatany 21 marca 1945 r. przez Flt/Lt Loweth. 1-27 kwietnia 1945 r. testowany przez Lt Underwood. W ośrodku doświadczalnym Aeroplane and Armament Experimental Establishment (A&AEE) w Boskombe Down był używany w programie rozwoju wersji Mk. XXII i Mk. 24. 30 listopada 1945 r. otrzymał powiększone usterzenie. Edytowane 23 Lipca 2023 przez obłok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 16 Lipca 2023 Autor Share Napisano 16 Lipca 2023 Temat śmigieł rozwiązałem w ten sposób , że delikatnie rozkleiłem łopaty i skorygowałem do właściwego ustawienia. Teraz kręcą się przeciwbieżnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obłok Napisano 20 Lipca 2023 Share Napisano 20 Lipca 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi