Skocz do zawartości

insigna white

dziuba

Rekomendowane odpowiedzi

witam, otóż w modelu, który teraz robię (F/A-22 Raptor) dośc sporą częsci musze walnąc na "insignia white" niestety, ani w sklepie, gdzie kupuje zazwyczaj(moje*obby) ani u lokalnego wszechspeca(facet od 20lat sprzedaje modele) nie moge dostac tej farby. zwykły biały wyglada nie pocieszajaco, więc zastanawiam się, jaki kolor by najbardziej przypominał "insigna white"?

z góry thx

Nie czarujmy się - Insignia White to po prostu zwykły matowy biały

jednak "zwykły matowy" którym opmalowałem, wygląda zupełnie inaczej, niz w oryginale...;>

@Majek: satin white?

Nie czarujmy się - Insignia White to po prostu zwykły matowy biały

jednak "zwykły matowy" którym opmalowałem, wygląda zupełnie inaczej, niz w oryginale...;>

@Majek: satin white?

Eeeee, no może ja się nie znam, ale dla mnie Insignia White to zwykły biały . Jesli chcesz to pomaluj półmatem albo błyskiem - kolor i tak będzie taki sam tylko różniący się fakturą. Zresztą co to ma za znaczenie - i tak potem wszystko 'ujednolici' werniks (lakier bezbarwny).

Dokładnie. Takim kolorem malowane sa wnęki podwozia i amunicyjne we wspolczesnych samolotach amerykanskich, w Raptorze w szczegolnosci. Golenie podwozia i wysiegniki uzbrojenia tez. 130-tka ma jeszcze ta przewage nad pozostalymi bialymi Humbrola, ze nie zolknie z czasem.

Ps.

Dawaj koniecznie relacyje z budowy tego F-22.

Dokładnie. Takim kolorem malowane sa wnęki podwozia i amunicyjne we wspolczesnych samolotach amerykanskich, w Raptorze w szczegolnosci. Golenie podwozia i wysiegniki uzbrojenia tez. 130-tka ma jeszcze ta przewage nad pozostalymi bialymi Humbrola, ze nie zolknie z czasem.

Ps.

Dawaj koniecznie relacyje z budowy tego F-22.

wielkie dzięki =)

w tym temacie te relacje? zaznacze, ze ja poczatkujacy...x]

nie przyjacielu.w dziale samoloty i smiglowce w temacie warsztat

pozdro

oki =)

jeśli po szkodach wyrzadzonych po zostawieniu otwartego pokoju(o zgrozo! zaobserwowałem zaginięcie przedniego kółka oraz jednej z czesci podwozia! :() to zamieszcze tam wyniki mizernej pracy x]

chciałbym spytac jeszcze...czy jest cos bardziejj skutecznego niz tasma maskujaca, czy to ja zle "maskuje"? otoz w paru miejscach poprostu farba lekko podchodzi pod tasme co mi nie byt odpowiada...

chciałbym spytac jeszcze...czy jest cos bardziejj skutecznego niz tasma maskujaca, czy to ja zle "maskuje"? otoz w paru miejscach poprostu farba lekko podchodzi pod tasme co mi nie byt odpowiada...

A malujesz pędzlem czy aerografem? Jeśli pędzlem, to farba może być zbyt rzadka, albo za dużo jej nałożyłeś, albo taśma nie taka. Jeśli aerografem, to raczej wina taśmy (albo złego jej zastosowania - np. nie dociśnięcia w miejscu linii podziałowej).

A malujesz pędzlem czy aerografem? Jeśli pędzlem, to farba może być zbyt rzadka, albo za dużo jej nałożyłeś, albo taśma nie taka. Jeśli aerografem, to raczej wina taśmy (albo złego jej zastosowania - np. nie dociśnięcia w miejscu linii podziałowej).

aerograf. następnym razem bardziej docisne =)