Ksavii10 Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Witam. Rozpoczynam warsztat z budowy modelu X-1. Model w wersji pudełkowej (chociaż nie wiem czy profipacka można nazwać wersją pudełkową) pierwsze pracę już niedługo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 17 Lipca 2023 Share Napisano 17 Lipca 2023 Ciekawy i rzadko spotykany na forach temat... Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ksavii10 Napisano 18 Lipca 2023 Autor Share Napisano 18 Lipca 2023 Pierwsze części wnętrza zostały sklejone i otrzymały podkład. Jako że kokpit jest dość prosty to zamierzam wprowadzić lekkie modyfikacje. Chciałbym dorobić kolorową wiązke przewodów widoczną nad oparciem i kilka innych drobiazgów i kabli. Źródło: Smithsonian's National Air and Space Museum Zastanawia mnie również część o numerze 34. Dokładniej ta: Na pierwszym zdjęciu oryginału widać że jest ona płaska a w modelu jest wypukła. Pytanie co to jest i czy to usunąć czy zostawić i zaufać Eduardowi? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 38 minut temu, Ksavii10 napisał: Na pierwszym zdjęciu oryginału widać że jest ona płaska a w modelu jest wypukła. Jest wypukła ale nie tak jak w modelu. Ja bym zostawił . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ksavii10 Napisano 19 Lipca 2023 Autor Share Napisano 19 Lipca 2023 Części kokpitu otrzymały swój główny kolor. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 20 minut temu, Ksavii10 napisał: Części kokpitu otrzymały swój główny kolor. A jaki? Wygląda na to że nie oparłeś się (i słusznie) o instrukcję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ksavii10 Napisano 19 Lipca 2023 Autor Share Napisano 19 Lipca 2023 25 minut temu, barszczo napisał: A jaki? Wygląda na to że nie oparłeś się (i słusznie) o instrukcję . Hataka C017 dark green później stopniowo rozjaśniałem białym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ksavii10 Napisano 25 Lipca 2023 Autor Share Napisano 25 Lipca 2023 Wnętrze dostało wash, obicia (suchy pędzel) i matowy lakier. Pomalowałem również zagłówek i dorobiłem siłownik widoczne na tym zdjęciu: Źródło: Smithsonian's National Air and Space Museum 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ksavii10 Napisano 30 Lipca 2023 Autor Share Napisano 30 Lipca 2023 Wnętrze w 95% gotowe. Zostało tylko kilka drobiazgów. Przykleiłem blaszki i Za pomocą kleju ammo ultra glue zrobiłem szkiełka na tablicy. Dorobiłem również butle z tlenem przed zamknięciem kadłuba zajmę się jeszcze wnękami podwozia bo zestawowe są całkowicie płaskie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ksavii10 Napisano 10 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2023 (edytowane) Udało się zamknąć kadłub. Całość również lekko dociążyłem. Następny krok to szpachlowanie łączenia połówek kadłuba. Edytowane 10 Sierpnia 2023 przez Ksavii10 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Sierpnia 2023 Share Napisano 14 Sierpnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledak Napisano 14 Sierpnia 2023 Share Napisano 14 Sierpnia 2023 Delikatna sugestia, dopóki nie zamknąłeś kabiny. Spróbuj dodać przewody z przyrządów za tablicą Robiłem ten model, jest to później bardzo widoczne. Jest kilka zdjęć z renowacji które to pokazują. Chyba masz zestaw bez metalowego odlewu, pamiętaj o obciążeniu przodu ciężarkami bo przechyli się na ogon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ksavii10 Napisano 5 Września 2023 Autor Share Napisano 5 Września 2023 Witam po krótkiej przerwie, od tego czasu udało się złożyć x-1 do kupy, położyć podkład i zrobić ciemno szary preshading. Jak dobrze pójdzie to dzisiaj jeszcze będzie W dniu 14.08.2023 o 22:29, ledak napisał: Spróbuj dodać przewody z przyrządów za tablicą Coś tam zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi