Thalgonis Napisano 26 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2023 Za późno, będzie kolejny SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Thalgonis napisał: Taka „ciekawostka” - uważajcie jak będziecie kupować coś od Takoma: jakiś ujek pozamazywał flamastrem wszystkie swastyki na zestawie kalek… Niestety, dopiero teraz to zauważyłem PS. na szczęście mam gdzieś pozostałości kalek po innym modelu Afrika Korpa, gdzie będzie ich symbol Ha ha ha, co za wspaniałe czasy!! Nic nie wolno. "Pani Wychowawczyni" nie daje o sobie zapomnieć i jak trzeba to da linijką po łapach . I to w Polsce tak? Może to to leżało przez jakiś czas na półce w Niemczech, tam robią takie rzeczy. A kalkomanie swastyk do samolotów na tamten rynek są drukowane w dwóch częściach, żeby było "prawilnie". W latach 90-tych wszystkie polskie czasopisma modelarskie dawały np. figurki SS-mannów na okładkę i nikomu to nie przeszkadzało. I to były normalne czasopisma, a nie jakieś tam rewizjonistyczne. A dziś to nie wiem... "Pani Wychowawczyni" chyba by migreny dostała jakby coś takiego zobaczyła. Edytowane 26 Sierpnia 2023 przez Mr_X 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 (edytowane) No i naziści to kosmici byli Edytowane 26 Sierpnia 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 Pamiętam jak lata temu w Niemczech wszystkie swastyki na opakowaniach były pozamazywane, co rozumiem, ale żeby kalki zamazywać? To już jakieś przegięcie. Poprawność polityczna która obecnie nastała, poszła w znaczną skrajność co kompletnie wszystko wypacza. Teraz jak ktoś coś schrzani, to nie wolno go opieprzyć bo jeszcze obrazisz jego uczucia. Hehm. O tempora, o mores! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 54 minuty temu, Evildead napisał: No i naziści to kosmici byli To było państwo Nazizja, ew. Nazilandia (nie mylić z Nową Zelandią). 43 minuty temu, SFModel napisał: Poprawność polityczna która obecnie nastała, poszła w znaczną skrajność co kompletnie wszystko wypacza. Teraz jak ktoś coś schrzani, to nie wolno go opieprzyć bo jeszcze obrazisz jego uczucia. Hehm. O tempora, o mores! Ja się dowiedziałem jakiś czas temu, że w starych Jamesach Bondach jest straszny rasizm, bo Connery krzyknął do czarnego "Weź moje buty!", a Roger Moore w Indiach pieniądze z samochodu do tłumu wyrzucał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 26 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2023 No to chyba finito... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 26 Sierpnia 2023 Share Napisano 26 Sierpnia 2023 Podoba mi się taki szkrab. Wiem, że Tygrys i Pantera to must have każdego modelarza tej tematyki, ale zdecydowanie są ciekawsze obiekty. Na półce mam ponad 40 modeli do sklejenia, ale ani jednej Pantery czy Tygrysa. A wracając do twojego modelu, to wygląda całkiem fajnie. Przyzwoicie i poprawnie. Szkoda, ze nie dodałeś mu jakiś smaczków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 26 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2023 Dzięki Smaczki... A co można wsadzić na pakę na pustyni? Ani roweru, ani TV, ani kibla jakowegoś... No, ew. jakieś kanistry z wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2023 Taki „zestawik” mógłby być? Znalazłem fotkę, na której widać, że jakiś stelaż na kanistry jest na płycie czołowej, więc robili takie fiki-miki... Co do kocyka na tyle: jak to mogło być kolorystycznie? Teoretycznie może było standardowo jak u szkopów - na zielono. W końcu jak się okrywali w nocy (na pustyni zimno) to wsio rawno było jakim kolorem, i tak nic nie było widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Sierpnia 2023 Share Napisano 27 Sierpnia 2023 (edytowane) 17 godzin temu, Thalgonis napisał: Dzięki Smaczki... A co można wsadzić na pakę na pustyni? Ani roweru, ani TV, ani kibla jakowegoś... No, ew. jakieś kanistry z wodą... Wszelkiej maści kanistry na wodę ,paliwo ,koce plandeki i inne garnki ,patelnie Jak chcesz dać te kanistry to raczej z tyłu pojazdu. Edytowane 27 Sierpnia 2023 przez KrzychuP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 27 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2023 Tu wprawdzie nie kanistry, ale widać że dospawali/dokręcili jakiś stelaż na te skrzynki... źródło: worldwarphotos.info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 27 Sierpnia 2023 Share Napisano 27 Sierpnia 2023 Z tymi gratami będzie znacznie lepiej. Działaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi