szyszka Napisano 3 Sierpnia 2023 Share Napisano 3 Sierpnia 2023 (edytowane) Witam wszystkich, to będzie 2 model nad którym teraz pracuje, czyli sławny An-2 Wiedeńczyk! Krótka historia: W kwietniu 1982r. An-2TD o numerze 7447 wystartował z lotniska Kraków-Balice i miał lecieć po spadochroniarzy których miał desantować na pustyni błędowskiej, lecz zamiast tego piloci zabrali swoje rodziny i uciekli do Wiednia. W pudełku trumpetera znajdują się 3 ramki szarego plastiku i jedna przezroczysta. Żeby zrobić to piękne malowanie, zakupiłem dodatkowe kalkomanie od ModelMaker. !jeśli ktoś będzie wie jakiego koloru jest kokpit wiedeńczyka to bardzo proszę o informację! Edytowane 3 Sierpnia 2023 przez szyszka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 Tak na szybko linki: https://krakow.wyborcza.pl/krakow/51,44425,24899258.html#S.galeria-K.C-B.1-L.1.duzy https://lifeinkrakow.pl/galerie/w-zyciu/273,w-stanie-wojennym-tym-samolotem-uciekli-na-zachod-teraz-powtorzyli-ten-lot https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-wielki-powrot-smoka-wiedenczyk-an-2-przylecial-do-krakowa,nId,2184214#crp_state=1 Jak otworzysz jest kilka fotek ukazujących wnętrze i kokpit. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 4 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2023 Wnętrze pomalowane, połówki kadłuba sklejone, pomalowałem również silnik na czarno i zrobiłem drybrush kolorem srebrnym. Skrzydła pomaluje przed przyklejeniem, żeby było trochę łatwiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 Wiem, że to jeszcze daleko, ale zwróć uwagę, że w tym malowaniu miał dwa różne wzory szachownic i rejestracji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Sierpnia 2023 Share Napisano 4 Sierpnia 2023 Nierówno skleiłeś osłonę silnika - zwróć uwagę na uskok od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 4 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, jachud3 napisał: Nierówno skleiłeś osłonę silnika - zwróć uwagę na uskok od wewnątrz. To już nie zależy ode mnie osłony silnika są nierówne w moim zestawie, ale to nic czego nie naprawi pilnik i trochę uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 4 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2023 Tutaj elementy skrzydeł, każdy z tych zaczepów trzeba przykleić co jest dosyć trudne. Klapy miały na sobie dużo nadlewek co już zostało spiłowane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyszka Napisano 30 Września 2023 Autor Share Napisano 30 Września 2023 witam, dawno nic tu nie wstawiałem ale to dla tego że prace nad antonovem zostały wstrzymane na rzecz nieco większych projektów jakim jest F-14 i Lim-2 oba w skali 1/48. Warsztat zostanie wznowiony kiedy skończe jeden z dwóch wyżej wymienionych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi