Krzysiek B Napisano 20 Sierpnia 2023 Share Napisano 20 Sierpnia 2023 Cześć, Po dłuższym okresie posuchy w modelowaniu w końcu udało mi się doprowadzić do końca budowę jednego z rozgrzebanych modeli. Tytułowa stodziewiątka powstała z limitowanej edycji Adlerangriff i w mojej opinii jest doskonałym przykładem na to, że im wcześniejszą edycję modelu Eduarda się kupi, tym lepiej...Nie wiem, nie znam się na technologii produkcji modeli, ale wygląda na to, że naklepali tyle reedycji tego modelu, że formy najzwyczajniej się zużyły ramki w moim egzemplarzu posiadały liczne nadlewki, na częściach było widać niewielkie, ale jednak rzucające się w oczy przesunięcia form, duże części posiadały szepczące niedolewki tworzywa i liczne zapadliska... Wszystko to miało wpływ na to, że model wylądował w szafie na prawie 2,5 roku. Model przedstawia maszynę Ernsta Arnolda z 3/JG27 z sierpnia 1940 r. i od razu przyznam się, że nie wiem jak ze zgodnością merytoryczną ponieważ nie widziałem ani jednego zdjęcia oryginału z epoki 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Sierpnia 2023 Share Napisano 20 Sierpnia 2023 Bardzo ładny . Przerośnięty jak to Edek, ale w tej wersji alternatywy nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 20 Sierpnia 2023 Share Napisano 20 Sierpnia 2023 Czyścioszek. Ale wlot powietrza to byś mógł zamarkować choćby łoszem, a nie tak po całości na żółto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 20 Sierpnia 2023 Share Napisano 20 Sierpnia 2023 Świetny, taki niestyrany. Bardzo mi się podoba. Można zrobić model tylko lekko przykurzony? Można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek B Napisano 22 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2023 W dniu 20.08.2023 o 20:34, barszczo napisał: Bardzo ładny . Przerośnięty jak to Edek, ale w tej wersji alternatywy nie ma. Jego nieproporcjonalne gabaryty nie rzucają się w oczy, jeśli na półce nie masz modelu Emila innej firmy Wash jest zapuszczony mniej więcej równomiernie na całej powierzchni modelu, również na wlocie powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 28 Sierpnia 2023 Share Napisano 28 Sierpnia 2023 Ładny,chodz jak dla mnie trochę za sterylny,przydało by się trochę drapnięć i syfu na skrzydle i burcie pod kabiną,i może delikatne smugi od skrzydłowych kmów,ale ogólnie ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi