Skocz do zawartości

GAZ 39371 Vodnik Trumpeter 1:35 What if

Szakalaka813

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,
jako że  model Rosomaka skończyłem, a Chi-Ha na razie czeka na wenę, to postanowiłem  zrobić coś nowego :D
Model ciekawostka, osobiście bym go nigdy nie kupił, jednak zaczętego sprezentował mi kumpel ^^ 
Jak  to często była z dawno zaczętymi projektami i tutaj brakowało parę części,  głownie parę elementów zawieszenia  😞 Na szczęście  inny kumpel ma także zaczęty ten model więc pożyczył mi parę ramek z częściami do odlania (dzięki Bartek !).

Co do what ifu, to pomysł na ten model mam następujący: kamuflaż Expo, mocne zużycie i koniecznie kostki Kontaktu na wieży :D
Myślę, że powstanie coś ciekawego w miejsce nudnej 2/3 kolorowej kostki ^^  

91i-Rd7B6fL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

Russia_Arms_Expo_2013_(531-23).jpg

2 minuty temu, SnajperTBG napisał:

O fajny temat:) co to jest to czerwone? Szpachla? Jak coś mam do niego dobre koła żywiczne;) i tak btw polecam kupić anteny RB model bmp3 - nadadzą uroku:)

Dzięki, to czerwone to stare/nowe kleje od ammo. Żywiczne koła mam już wydrukowane, a same anteny też niedługo będą gotowe :)

• Like 1

Teraz, SnajperTBG napisał:

A nie myślałeś pokusić się o jakąś wariację używana na upaine? Dodać kostki,zasobniki na jajka itp jakieś siatki antyjavelinowe :)

Wiesz co, może nie koniecznie z tego konfliktu (źle to jest odbierane z tego co widziałem) , ale fakt, będą kostki :D

Myślę też właśnie nad tymi najnowszymi plecaczkami i siatkami/płaskownikami przeciw kumulacyjnym ^^

Oj tam modelarstwo to nie polityka! Niech rzuci kamieniem ten co nie ma samolotu ze swastyką na ogonie! 🤣  No właśnie z tymi okecaczkami i siatkami by wyglądał mega ❤️ taki inny jak reszta modeli:)

• Like 1
  • Haha 1

1 minutę temu, SnajperTBG napisał:

Oj tam modelarstwo to nie polityka! Niech rzuci kamieniem ten co nie ma samolotu ze swastyką na ogonie! 🤣  No właśnie z tymi okecaczkami i siatkami by wyglądał mega ❤️ taki inny jak reszta modeli:)

Dlatego właśnie chce z nim pokombinować ^^

Jeżeli Ukraina to przed ok. 1 rokiem gdzieś publikowano zdjęcia 2 tego typu pojazdów, w tym jednego zdobytego przez Ukraińców. Tylko w standardowych malowaniach, bez "przeróbek".... Niewykluczone że w dziale 1:1 je wystawiałem,  jakaś inspiracja zawsze bedzie .... 

• Thanks 1

1 minutę temu, chorąży napisał:

Jeżeli Ukraina to przed ok. 1 rokiem gdzieś publikowano zdjęcia 2 tego typu pojazdów, w tym jednego zdobytego przez Ukraińców. Tylko w standardowych malowaniach, bez "przeróbek".... Niewykluczone że w dziale 1:1 je wystawiałem,  jakaś inspiracja zawsze bedzie .... 

Tak, widziałem :) ale z tego co kojarzę, to była to wersja bez wieży 

• 3 weeks later...
  • 2 years later...
W dniu 20.12.2025 o 10:02, mandrivecs napisał:

Siemka, planujesz jakieś kolejne postępy? Co to za koła żywiczne?

Powoli się zbieram do kończenia. Koła to PanzerArt, ale nie wiem czy zostały już finalnie wydane. 

Edytowane przez Szakalaka813