Michal_1981 Napisano 4 Września 2023 Share Napisano 4 Września 2023 Witam. To mój pierwszy model po długiej ok 25 letniej przerwie... Normalnie bym powiedział "kiedyś to było" jednak w modelarstwie raczej najlepsze czasy są chyba obecnie... Tyle zestawów dobrej jakości tyle chemii i bajeranckich dodatków.... Tylko portfel zasobny mieć i jest git. Tworzenie modelu sprawiło mi masę radości i zabawy. Na żywo wygląda zdecydowanie lepiej (może dlatego że już słabo widzę Jak patrzę na fotki to pełno "farfocli/ kurzu na moto jest Nie będę poprawiał w edytorze zdjęć by nie zakłamywać efektu. Pokusiłem się na sesję na dworze. Podziwiam ludzi transportujących modele na wystawy... To bardzo trudna sztuka - oczywiście urwałem kilka części i muszę to naprawić teraz. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 4 Września 2023 Autor Share Napisano 4 Września 2023 (edytowane) Model zakończyłem pod koniec grudnia 2022 i pamiętam że zbiornik po szpachlowaniu wyglądał super (bez widocznego podziału ) Czy to możliwe by po tak długim czasie powstała szczelina? Edytowane 4 Września 2023 przez Michal_1981 zdjęcie rozdzieliło tekst 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 4 Września 2023 Share Napisano 4 Września 2023 Gdybyś nie powiedział że to model, to bym uwierzył że na pierwszym zdjęciu jest oryginał. Bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackriver Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 9 godzin temu, Michal_1981 napisał: Czy to możliwe by po tak długim czasie powstała szczelina? Szpachla prawdopodobnie "osiadła" pod wpływem lakieru... spróbuj szpary zalewać cjanoakrylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 5 Września 2023 Share Napisano 5 Września 2023 Na pierwszym zdjęciu łatwo pomylić z oryginałem. Niezła robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi