Michal_1981 Napisano 4 Września 2023 Napisano 4 Września 2023 Witam. To mój pierwszy model po długiej ok 25 letniej przerwie... Normalnie bym powiedział "kiedyś to było" jednak w modelarstwie raczej najlepsze czasy są chyba obecnie... Tyle zestawów dobrej jakości tyle chemii i bajeranckich dodatków.... Tylko portfel zasobny mieć i jest git. Tworzenie modelu sprawiło mi masę radości i zabawy. Na żywo wygląda zdecydowanie lepiej (może dlatego że już słabo widzę Jak patrzę na fotki to pełno "farfocli/ kurzu na moto jest Nie będę poprawiał w edytorze zdjęć by nie zakłamywać efektu. Pokusiłem się na sesję na dworze. Podziwiam ludzi transportujących modele na wystawy... To bardzo trudna sztuka - oczywiście urwałem kilka części i muszę to naprawić teraz. 6 Cytuj
Michal_1981 Napisano 4 Września 2023 Autor Napisano 4 Września 2023 (edytowane) Model zakończyłem pod koniec grudnia 2022 i pamiętam że zbiornik po szpachlowaniu wyglądał super (bez widocznego podziału ) Czy to możliwe by po tak długim czasie powstała szczelina? Edytowane 4 Września 2023 przez Michal_1981 zdjęcie rozdzieliło tekst 2 Cytuj
SFModel Napisano 4 Września 2023 Napisano 4 Września 2023 Gdybyś nie powiedział że to model, to bym uwierzył że na pierwszym zdjęciu jest oryginał. Bardzo fajny. Cytuj
blackriver Napisano 5 Września 2023 Napisano 5 Września 2023 9 godzin temu, Michal_1981 napisał: Czy to możliwe by po tak długim czasie powstała szczelina? Szpachla prawdopodobnie "osiadła" pod wpływem lakieru... spróbuj szpary zalewać cjanoakrylem. Cytuj
CH123 Napisano 5 Września 2023 Napisano 5 Września 2023 Na pierwszym zdjęciu łatwo pomylić z oryginałem. Niezła robota Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi