Piotr Napisano 5 Października 2008 Autor Share Napisano 5 Października 2008 kolejne foty(oryginału) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Chyle czoła przed efektami Twojej pracy! Możesz pochwalić się jak robisz śruby i nity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Chyle czoła przed efektami Twojej pracy! Możesz pochwalić się jak robisz śruby i nity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 Chyle czoła przed efektami Twojej pracy! Możesz pochwalić się jak robisz śruby i nity? prosze admina o usuniecie tego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Października 2008 Share Napisano 5 Października 2008 No taka dokumentacja , ze tylko zrobić taki model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 9 Października 2008 Autor Share Napisano 9 Października 2008 Ciąg dalszy Rama została uzbrojona w kable ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 Nieźle nieźle... mam pytanie jedno skąd wziołeś dokumentację wszystkich przewodów? Czy może jest to" robione na czuja". I jeszcze z czego jest zrobione mocowanie przewodów hamulcowych widocznych na tym jednym zdjęciu? (chodzi o przód ostatnie zdjęcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 13 Października 2008 Share Napisano 13 Października 2008 truckman przecież Kolega Ci napisał, że jako dokumentację miał Volvo F12 stojące na złomie bez połowy ramy . A tak pozatym to piękna robota . Mam takie pytanko . Z czego i jak robiłeś te nity i śruby?. . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 Ciąg dalszy kable już pomalowane a tu już brudne pierwsza rdza (pędzel - humbrole) przybył siłownik zbiorniczek atrapa nawierciłem otwory, tabliczki znamionowe Tylne mocowanie kabiny przerobione przód tył pomalowane Wszystkie przewody są mocowane w taki sposób, że nawiercam otworek w danej części wkładam kabel(drut) i "zalewam" kropelką Gruby przwód hamulcowy to akcesoria z Italeri Nity wiercę otwór w ramie, wkładam drut, zalewam kropelką i przycinam go do odpowiednich rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Pięknie to wygląda. Dokładność w każdym calu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Oj tak. Jak prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 21 Października 2008 Autor Share Napisano 21 Października 2008 Ramę odstawiłem, teraz pokaże jak powstawała kabina i jej wnętrze Podłoga KFS wyciołem otwory spód - dorobione kilka elementów których brakowało góra półka usunięta z tunelu silnika podłoga i tunel posypałem flockiem Tylna ściana - pokryta papierem dach - wykonane ożebrowanie tapicerka z papieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Tapicerka z papieru ciekawe rozwiązanie i jakie tanie.... A ten model to mistrzostwo świata i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Za ciekawiło mnie bardzo wnętrze, fajnie to wszystko wygląda. Oczywiście Piotrze profesjonalna robota ! Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Ciekawi mnie efekt końcowy tapicerki. Sam zachodziłem niedawno o głowę jak tapicerkę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 30 Października 2008 Autor Share Napisano 30 Października 2008 Dalszy ciąg wnętrza przymiarka tapicerka pomalowana H 62 (jest to mój pierwszy model malowany aerografem i powiem tak jest SUPER, spreye wylądowały na śmietniku) łóżko malowałem farbami dla plastyków, a deske rozdzielczą H 33 na łóżku widac ślady pędzla efekt zamierzony doszły kabelki kolumna kierownicy wykonana od podstaw a tu już wmontowana wszystko lekko przybrudzone doszła osłona drążka zmiany biegów kolumna pomalowana Tylna ściana pomalowana farbami dla plastyków również widoczne ślady pędzla dach - spód pierwszy bród doszła osłona przeciwsłoneczna doszły kabelki i pas Tylna ściana doszedł materac i płachta materiału(wykonane od podstaw z kartki papieru) materac pomalowany farbami, a materiał kredkami zwisający kabelek doszła jedna rzecz mały pojemnik na desce rozdzielczej (przeźroczysty) zdjęcie oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Piotr to co ty wyprawiasz z tym modelem to sie w głowie niemieści Pozdrawiam i życze udanego modelu (apewno będzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 misiek14pl zobacz 1 strone tam jest fotka modelu gotowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Października 2008 Share Napisano 30 Października 2008 Chyle czoła przed Panem. Dla mnie jest nam wirtuozem modelarstwa ciężarowego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 31 Października 2008 Share Napisano 31 Października 2008 Przepiękna robota oj piękna.. dbałość o detale u Ciebie to znak rozpoznawczy.. no i przeniesienie oryginalności w tą skalę dla Ciebie jak najbardziej udane. Zasłużenie model wygrał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 O kur.... co to jest jak można coś takiego zrobić?? Jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 21 Listopada 2008 Autor Share Napisano 21 Listopada 2008 Kabina pomalowana szpachlówką w płynie (mr. Hobby surfacer 1200) właściwy kolor H 19 Drzwi odcięte i pomalowane jak kabina na zdjęciu są jeszcze błotniki czołowa ściana dorobiona dorobione zbiorniczki do wszelakich płynów kabelki(drut miedziany) przód pomalowany spód kabiny to urządzenie to chyba ogrzewanie oryginał wnętrze już w środku(wnęka drzwi dorobiona-zamek, uszczelka) druga strona drzwi przyklejone detale pomalowane brudzenie kabiny(mieszanka kolorów) zmycie brudu(brud pozostał w zagłębieniach kabiny) na koniec kilka fotek oryginału wnętrza a jak takie coś zrobić to proste pomysł-dokumentacja-cierpliwość-wyobraźnia-zdolności manualne i czs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 Masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 21 Listopada 2008 Share Napisano 21 Listopada 2008 - Dokładnie Co tu dużo mówić ... Respekt Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi