Chudziutki Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Witam Przyszedł czas na rozgrzebanie kolejnego modelu "latadła". Tym razem wybór padł na "samosklejalną" Tamiyie Model prezentuje się wyśmienicie i po przeczytaniu kilku anglojęzycznych recenzji (polskich niestety nie znalazłem) nie przewiduję poważniejszych problemów ze złożeniem go w całość Model zamierzam budować "z pudla" bez żadnych zestawów blaszek itp. poza własnoręcznym wykonaniem pasów na fotelach pilota i obserwatora oraz po raz pierwszy w mojej karierze modelarskiej mam zamiar malować oznaczenia przy pomocy masek Montexu Tym razem postaram się wykonać jakieś ślady eksploatacji Jak dotąd tyle udało mi się zdziałać: A tak się prezentuje całość po prowizorycznym złożeniu kadłuba: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Yyyy... Czemu to latadło jest w dziale POJAZDY WOJSKOWE A nie sory to ja źle wszedłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 SUPER Aż strach się bać co będzie później. Trzeba się mocno krzesła trzymać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 9 Września 2008 Autor Share Napisano 9 Września 2008 Aż strach się bać co będzie później. A bać się trzeba bo model będzie w barwach jednostki samobójczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 Bardzo schludnie i czysto robiony model. Tak jak mi się podoba i tak jak ja chciałbym robić Ładnie widać detale w kabinie, wash w sam raz (bo chyba tak uwypukliłeś rurki z tyłu kabiny?) - nie widać jakby ktoś wylał beczkę oleju do kabiny Czuję, że model w całości będzie klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 26 Września 2008 Autor Share Napisano 26 Września 2008 Witam Mały postęp w pracach. Kadłub i skrzydła złożone do kupy, osłony silników i części przezroczyste spasowane "na sucho" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 27 Września 2008 Autor Share Napisano 27 Września 2008 Mam pewien problem z doborem koloru. Mam zamiar wykonać mojego Ki-46 w tym malowaniu ( bo ma fajną czaszkę na ogonie :P ) Tamiya podaje w swojej instrukcji kolor ciemnobrązowy więc zaopatrzyłem się w farbę z palety kolorów japońskich Agamy nr J5. Wypróbowałem ją na złomie modelarskim i niestety jej odcień budzi we mnie mieszane uczucia : Mogę się mylić ale ta farba wydaje mi się za jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 http://www.jadar.com.pl/agama/japonia.htm no za jasna jest faktycznie Wypróbowałem ją na złomie modelarskim ale czemu akurat Hurricane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 27 Września 2008 Autor Share Napisano 27 Września 2008 Właśnie na podstawie tej tabeli dobierałem farbę jednak jak widać ani trochę nie przypomina ona tego odcienia który jest w tabeli ale czemu akurat Hurricane? Bo był pod ręką i kosztował 14 zł więc nie będę po nim płakał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 hehe xD a co do farbto może spróbowałbyś Tamyię w spray'u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 28 Września 2008 Autor Share Napisano 28 Września 2008 Te farby są raczej trudno dostępne i moim zdaniem mało opłacalne. Poszukam jakiegoś odpowiednika, może ktoś zna coś godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Witam! I co, robiłeś coś przy samobójcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 Od półtora miesiąca przy Ki-46 nic nie drgnęło z powodu opóźniającej się dostawy masek, ale za to miałem dużo czasu na googlowanie w poszukiwaniu odpowiedniego odcienia do pomalowania modelu i trafiłem na stronę IPMS Stockholm gdzie podają, że odpowiednim kolorem będzie ten: FS 30059 Nada się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 Nareszcie W końcu coś ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Nareszcie dzisiaj coś drgnęło, całe oszklenie przyklejone, zamaskowane i pomalowane na kolor wnętrza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Lubię ten samolocik.Ciekaw jestem jak Ci wyjdzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi