Lipa Napisano 20 Października 2023 Share Napisano 20 Października 2023 Witam. Spróbuje ulepić tytułowego amis nachtjega czyli nocną wersję, okrytego sławą, połykacza zer. Warsztat przymusowy z racji tego został mi zdekompletowany model. Oszklenie okapotowanie silnika oraz kalkomanie paszczy poszły do poprzedniego Hellcat'a. Radar CMK, blaszka eduarda oraz lufy mastera i odpad "szklany" z F6F edka mają w tym pomóc Pierwsze przymiarki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Października 2023 Share Napisano 21 Października 2023 A temu szkiełku co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 21 Października 2023 Autor Share Napisano 21 Października 2023 14 godzin temu, zaruk napisał: A temu szkiełku co się stało? Dużo by pisać.... Przymiarki przymiarkUF... Nie dość, że blaszki pasują, to taki nawet bardziej podobny się zrobił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 22 Października 2023 Autor Share Napisano 22 Października 2023 (edytowane) Zanim skończę dewastować środek postanowiłem sobie spasować ładnie kadłub. Piłka, fajla, pasek hibsa 0,2. 5 minut i gotowe. Kupiłem sobie wreszcie chińską piłkę do plastiku. Kilkadziesiąt złotych i człowiek zdrowszy a nie pier.... się żyletka podziabaną skalpelem lub/i nożykiem.... Zaoszczędziłem sobie pracy przy wyprowadzaniu kadłuba. Plastik też lepszy do nitowania i rycia niż szpachla... Edytowane 22 Października 2023 przez Lipa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 14 Listopada 2023 Autor Share Napisano 14 Listopada 2023 Dopasowałem wreszcie złom edka do kadłuba. Została tylko do dorobienia płyta pancerna za fotelem i korekta jej położenia o kilka stopni. Posklejałem też jakieś śmieci znalezione na biurku. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 26 Listopada 2023 Autor Share Napisano 26 Listopada 2023 Kolejna garść paprochów. Można było zamieść pod dywan ale przy odrobinie kleju... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 26 Listopada 2023 Share Napisano 26 Listopada 2023 Kleisz kolorowe blaszki przed malowaniem? Chce Ci się to maskować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 28 Listopada 2023 Autor Share Napisano 28 Listopada 2023 W dniu 26.11.2023 o 18:56, panDespota napisał: Kleisz kolorowe blaszki przed malowaniem? Chce Ci się to maskować? No cóż, jestem jak większość ludzi, z natury, zgniły i leniwy ale nie ma innego wyjścia. Zielony na blaszkach i tak nie bardzo przypomina ten żólto-zielony kolorek co daje hataka. Na razie co się dało jest "na sucho". Były trzy opcje; maskowanie, dorobić cały element +wycięcie z oryginalnej blaszki zegarów i guziczków, olanie sprawy i udawanie, że jakiś dżoł podmalUFki robił bo się kapitanowi obite nie podobało- stara spłowiała, nowa zieloniutka. Sprawa jest jeszcze otwarta. Kombinuję czy części tych blaszek nie poodcinać i dorobić z papierowego plastyku tamki 0,1mm i/lub hibsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 28 Listopada 2023 Share Napisano 28 Listopada 2023 mocium panie ładny ten mosiUnC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 28 Listopada 2023 Autor Share Napisano 28 Listopada 2023 Może zamiast uczciwie pracować powinienem kable opalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 15 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2023 (edytowane) Szału nie ma ale zawsze kilka wystających elementów więcej by wash się miał gdzie oprzeć Na sam koniec jeszcze muszę pamiętać by wyciąć podobną dziurę za płytą pancerną by było widać NIC. Choć może dorobię te dwie wręgi i półeczkę z jakimś zbiorniczkiem. @Editt Mała korekta Edytowane 15 Grudnia 2023 przez Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Grudnia 2023 Share Napisano 15 Grudnia 2023 nie myslales, zeby zeszlifowac to " cos" ? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 15 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2023 7 godzin temu, BRAVO112 napisał: nie myslales, zeby zeszlifowac to " cos" ? Zaznaczony przez Ciebie glut to symetrycznie umieszczone szybki, które konstruktor zaprojektował by pilot mógł spojrzeć za siebie przez szparę pomiędzy kadłubem a płyta pancerną znajdującą się za głową. Dzielni kowboje jednak woleli nieco inaczej. Z racji, że element był bezużyteczny i niepotrzebny, od wersji bodajże F6F-5 zaprzestano ich montażu dając pełne poszycie. Jednego F6F-5 z hobby boss'a już zrobiłem. Jest nawet gdzieś galeria na forum. Obróbką kadłuba zajmę się jak będę miał już gotowe wnętrze kabiny. Dziękuję za czujność. Dobrze, że jednak ktoś patrzy na ręce i pilnuje żebym nie zapomniał Tymczasem.... Gra wstępna do sklejania śmieci znalezionych na dywanie. Uproszczone żebrowanie w okolicach fotela. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 16 Grudnia 2023 Share Napisano 16 Grudnia 2023 i to jest dobra robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 17 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2023 W dniu 16.12.2023 o 11:22, BRAVO112 napisał: i to jest dobra robota Zobaczymy czy będzie dalej taka dobra po podkładzie. Koniec paseczków czas na druciki i fotel. Chciałbym Eduardowi podziękować za wspaniałOM podstawę pod dżojstik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi