barti94 Napisano 11 Listopada 2023 Share Napisano 11 Listopada 2023 (edytowane) Witajcie. Dziś zabieram się za trochę mniejszy projekt Tym samym robię mały odpoczynek w temacie Panzera III , nad którym prace ostro się rozwlekły Planuję zrobić LWS od Hobby Boss w skali 1/72. Model dość ciekawy i widać solidnie wykonany jak na skalę. Części jest mało ale są dobrze odlane. Model planuję wykonać w kolorze RAL 8020 - front afrykański. Trochę rozczarowałem się brakiem elementów fototrawionych w zestawie. Nie znalazłem też sensownego zestawu do waloryzacji modelu od innej firmy, który by takie elementy posiadał. Poniżej kilka zdjęć wyprasek. Dokupiłem również figurki żołnierzy DAK od White Stork Miniatures, więc szykuje się mała diorama. Figurki wydają się bardzo obiecujące. Edytowane 11 Listopada 2023 przez barti94 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 12 Listopada 2023 Autor Share Napisano 12 Listopada 2023 Pierwsze klejenie już za mną Nie obyło się bez szpachli w paru miejscach ale klei się całkiem nieźle. Kleje dalej. Planuję zrobić max 4 większe elementy, które następnie wyszlifuje i pociągnę podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 12 Listopada 2023 Autor Share Napisano 12 Listopada 2023 Tutaj jeszcze jedno zdjęcie na koniec klejenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 15 Listopada 2023 Autor Share Napisano 15 Listopada 2023 Model został pomalowany podkładem. Została nałożona już pierwsza warstwa. Jak tylko będzie "coś widać" pochwale się Teraz skupiłem się na figurce. Skleiłem głowę, wyszlifowałem, nałożyłem podkład. Detale figurki jak na skalę 1/72 są bardzo fajne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 Ale tę błonkę spod łokcia wydłubiesz, prawda? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 4 godziny temu, socjo1 napisał: Ale tę błonkę spod łokcia wydłubiesz, prawda? Błona pławna musi być, w końcu waser szleper. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 (edytowane) Godzinę temu, Kowalec222 napisał: Błona pławna musi być, w końcu waser szleper. Naturliś! Ajabym go - amputo! Edytowane 17 Listopada 2023 przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 17 Listopada 2023 Share Napisano 17 Listopada 2023 Czekam na dalsze efekty - wygląda obiecująco, ladnie i czysto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 3 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2023 (edytowane) Tak niestety nie zauważyłem tej błonki ale temat już został naprawiony. Pomyślałem też, że w tym projekcie chciałbym się zmierzyć jakąś namiastką podłoża. Jak na pierwszy raz coś mało skomplikowanego, prostego. Zakupiłem masę sand texture od Ammo. Dodałem też kilka pigmentów. Posadziłem kilka krzaczków. Odbiłem ślady amfibii. Raczej zachowawczo i ostrożnie żeby nie przesadzić. Położyłem farby. Teraz kwestia domalowań - szczególnie w okolicach okien. Wydaje się też że trochę za ciemna wyszła kotwica, ale zastosuje metalizer. Górną część amfibii tylko nałożyłem. Planuje teraz dorobić niedociągnięcia i psiknąć błyszącym a potem kalki, dopiero na sam koniec szyby. Zrobiłem tez mały chipping na kołach. Edytowane 3 Grudnia 2023 przez barti94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 30 Stycznia Autor Share Napisano 30 Stycznia Robota nad modelem poszła do przodu. Wymalowałem figurkę oraz drobne detale w samej amfibii. Dałem też wstępnie wash, który będę jeszcze dopracowywać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barti94 Napisano 7 Lutego Autor Share Napisano 7 Lutego Kontynuuje pracę nad tym LWS. Położyłem wash do końca dodałem efekty. Poprawiłem też figurkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego wg mnie trochę za słabo wytarłeś ten łoszyk.... ale ogólnie wszystko idzie w dobrym kierunku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi