eKrystian Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 Nie uraziłem się, niby za co ? Nie przesadzajmy nic do Ciebie nie mam napisałeś co chciałeś każdy ma po prostu inny gust.Dla mnie ma znaczenie czy kalka czy malunek własny, dla mnie kalka jest czymś gotowym a tu muszę się namęczyć trudno może nie będzie takiej jakość, ale mam satysfakcje, że sam to wykonałem.Dodam tyle że poszło do Dota już opanowałem ciutkę inną taktykę do malunków.Będzie lepiej zapewne. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 No to czekamy na nowe malunki Pomysł jak najbardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 NO czekam na nowe malowanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Również czekam na nową grafikę!!! Dla mnie malunek odręczny czy kalka to żadna różnica No nie wiem czy tak żadna! Co to by było jakby w pudełku nie było kalek z różnymi krajobrazami czy innymi zwierzątkami czy też z płomieniami i trzeba byłoby samemu to malować to ciekawe czy to byłoby to samo... Dla mnie ci co sami własnoręcznie robią takie malunki to są... jakby bohaterami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Dla mnie ci co sami własnoręcznie robią takie malunki to są... jakby bohaterami Oj więcej niż bohaterowie są to mistrzowie w fachu " przodownicy pracy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 No nie wiem czy tak żadna! Nie w tym sensie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 14 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2008 Siemanko Dawno nie było aktualizacji, ale brak czasu, weny - wiadomo ! Tak, więc kabina nie dawała spać została wykąpana w Docie, a ja ciągle ćwiczę malunki oczywiście nie na modelu.Zabrałem się za wnętrze, prawie w ogóle nie mam zdjęć orginału (wnętrza) i niestety nie mogę stwierdzić jaki kolor ma cały dół czyli tunel itp, więc zrobiłem według moich upodobań, ale na pewno wiem, że deska jest czarna. Zdjęcia Tunel - usunięte zbędne schowki itd. Zrobiłem takie leciutkie wybrzuszenie ponieważ tam powinna być taka półeczka i ładniej moim zdaniem wygląda. Już pomalowany : Z pomalowanymi dywanikami : Przymiareczka : I kabina na nowo pomalowana i prawidłowo zrobione te czarne łuki już powinno być ok. Teraz nic innego jak zabrać się za malunki myślę, że wyjdą ładniejsze od tamtych oby ! Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 I gra gitara . Teraz tylko czekam z niecierpliwością na malunki . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 No ładnie pomalowana kabinka Ja też czekam na malunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 No ładnie wykończyłeś tunel, z tego co mi pokazywałeś, wyglądał obiecująco. Oby malunki były na takim samym poziomie( a nóż lepszym) co kabina..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Dobra robota.Ładnie kolor się prezentuje . Powodzenia w malowaniu malunków na kabinie Oby wyszły tym razem lepiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Siemanko Prace przy modelu trochę do przodu idą.Popracowałem trochę nad wnętrzem poprawki itp które mogą być nie widoczne na zdjęciu.W kabinie pomalowałem na czarno otoczkę od globa. Niestety nie posiadam zdjęć silnika jak wygląda w 10, więc zaczerpnełem pomysł z silnikiem od Pawła (Smal Traka), ponieważ bardzo mi się podobał oczywiście nie miał nic przeciwko i podziękowania dla niego . Zdjęcia Wnętrze : Rama z silnikiem oczywiście poprawki wskazane Kabina : PS : Nie zwracajcie uwagi na koła tylko do przymiarki były założone. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Ładne czyste wnętrze , kasta też ładnie pomalowana , co chcieć więcej , czekam na wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Nie wiem jakiego koloru jest silnik w tym stuningowanym trucku ale w Volvach są zielone ogółem bardzo dooobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Edler to wiem heh. Ale tak mi się bardzo spodobał taki i tak zostało . Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 No w porządku. A powiedz co robisz z fotelami w tym modelu? Bo fotele są żywcem wyjęte z F 12 a w FH 12 były już zupełnie inne. Ja tez będę robił ten model i nie wiem co z tymi fotelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Zastanawiam się ciągle. Trochę są podobne na pewno bardziej niż w volvie chinczyku. A Ty coś myślałeś o jakiś rozwiązaniach ? Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 No sylwetka tych foteli jest trochę zbliżona do tych z pierwszych FH ale faktura tapicerki jest totalnie skopana. Chyba miliard ton szpachli walnę i porzeźbię w tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Dobrze mówisz szpachla i aby chociaż faktura była płaska nie taka w "kratkę" sam już nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Nom, można też się pobawić polistyrenem żeby uzyskać kształt fotela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Też tak można, myślę, że szpachla pójdzie w ruch i coś pokombinować z fakturą tak jak mówiłeś lub ew. zrobić fakturę gładką na pewno będzie wyglądać lepiej niż ta w "kratkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Można by też zaczerpnąć fotele z VN'ki i je troszkę zmodernizować . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Nie wiem czemu ale wnętrze jest prze cacy ,jakoś najbardziej mnie urzekło ... Fajnie dobrane kolorki ,ogółem całość się znakomicie komponuję Również kolorystyka silnika jest zabójcza . A kabina to już w ogóle ... Tak jak by trochę kameleon ten lakier na kabince A najkrócej można skomentować to tak : Ładnie,Czysto i Schludnie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Siemanko wszystkim Małe postępy z modelem, a mianowicie poprawiłem to "topnienie" (nie wiem jak to nazwać) pod światłami, ponieważ tamte badziewnie wyglądały nic nie przypominały. Zdjęcia : Orginał Moje wykonanie na modelu (trzeba brać pod uwagę, że element jest strasznie mały i mało miejsca tam jest, więc nie da idealnie się tego namalować) Myślę, że wyszło o wiele lepiej niż to badziewie poprzednie. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Jak dla mnie dobrze.I myślę że tego się lepiej zrobić nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi