Skocz do zawartości

Volvo FH12 Sweet Candy 10 - Henrik Guldager

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ,

Chciałem wam przedstawić projekt nad, którym ostatnio pracuje. Mianowicie Volvo FH12 Sweet Candy 10. Oczywiście model będę się starał jak najlepiej odwzorować od prawdziwego Volva. W modelu aktualnie pracuje nad kolorystyką rysunkami itd, ponieważ po co robić ramę jak się nie zrobi rysunków itp, więc tak co z malunkami ? Odpowiadam, że będę malował pędzelkiem na zdjęciu poniżej już widać efekt prac.

Orginał na którym się wzoruje

80901422.jpg

19-Sweet-Candy-10-2-%2805-1998%29.jpg

Dotychczasowy efekt prac, oczywiście malunki dopiero początek :

IMG-2362.jpg

IMG-2372.jpg

IMG-2371.jpg

IMG-2364.jpg

IMG-2366.jpg

IMG-2367.jpg

Od razu wyjaśniam że rama nie jest od tego modelu nie miałem po prostu jak przymierzyć.

Pozdrawiam,eKrystian

• Odpowiedzi 103
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

Podjąłeś się trudnego zadania. Trzymam więc kciuki coby Ci się powiodło. Dużo łatwiej byłoby Ci malowanki robić na podkładzie do kalkomani i potem naklejać na model, a w razie pomyłki zawsze można zacząć wtedy od nowa.

Edytowane przez Gość
Napisano

Bardzo fajny projekt, tylko jak możesz to wklejaj lepsze zdjęcia, bo na tych nic nie można powiedzieć o jakości.

Napisano

Tak,Tak rozumiem Miqs tylko już wieczorek w dzień porobię dokładne i jakościowo lepsze.

Pozdrawiam,eKrystian

Napisano

Zaprawdę zacny projekt ergie ma rację co do malowania, a już widać niewielkie różnice w malunkach pod reflektorami. Duchem jestem z Tobą i mam nadzieję, że poradzisz sobie

Napisano

Niestety pod reflektorami jest strasznie trudno namalować cokolwiek i tak mi się udało namalować w miarę przyzwoicie jeszcze postaram się to poprawić.

Pozdrawiam,eKrystian

Napisano

Tak wiem Archi, widziałem na niemieckim forum już dosyć dawno, ale dziękuje. Ciesze się, że wypowiedziałeś się w moim temacie.

Pozdrawiam,eKrystian

Napisano

Nie zapominajmy, że ten element jest bardzo mały, więc to co zrobił Krystian pod reflektorem po drobnej kosmetyce będzie całkiem przyzwoite

Napisano

Ciekawie się zapowiada, a patrząc na zdjęcia oryginału myślę, że model będzie wyglądał fantastycznie. Zasiadam i podziwiam.

Pozdrawiam

Napisano

Oby Twoja 10-tka wyglądała co najmniej 2x lepiej niż moja 11-tka. Dokładności malunków nie mogę ocenić, bo zdjęcia są kiepskie, ale zaczynasz dobrze.

Napisano

Witam, dzisiaj pracowałem przy malunkach jeszcze dojdzie trochę detali itp. Dam takie zdjęcie z bliska jak to wygląda. Na żywo oczywiście wygląda o wiele lepiej, dzisiaj już znów wieczór nie mogę zrobić porządnego zdjęcia, ale jutro w południe postaram się zrobić już normalne.

DSCI0015.jpg

Zdjęcie za bardzo wszystko rozjaśniło.

Pozdrawiam,eKrystian

Napisano

Malunki na 80% podobne, troszkę jest różnicy w kształtach Czarna ramka wokół szyb źle zrobiona, polecałbym przed pracami zdobyć dokładne fotki oryginału, albo lepiej się wzorować na nim, bo czarny miał być zaokrąglony równo z uszczelką, a nie zrobiony kąt 90 stopni prosty...

Napisano

Fajnie to wszystko wygląda i te malunki...może nie są w 100% identyczne jak te na prawdziwym trucku, nie mniej jednak zasługują na nalezyty szacunek za wkład pracy

Pozdrawiam

Napisano

Trucknology wiem ten czarny na pewno będzie poprawiony. A malunki naprawdę nie są łatwe dla tego może być różnica chodż staram się jak najlepiej też będą jeszcze poprawki.

Pozdrawiam,eKrystian

Napisano

Witam , więc tak jak mówiłem porcja fotek w normalnym świetle dziennym. Już to czarno poprawiłem, jeszcze trochę czarne widoczne, ale zniknie.W ramie już zmienione zawieszenie na "prawidłowe" heh.

Zdjęcia

IMG-2374.jpg

IMG-2375.jpg

IMG-2379.jpg

IMG-2376.jpg

IMG-2377.jpg

Rama

IMG-2384.jpg

Pozdrawiam,eKrystian

Napisano

Rama dostała pierw podkład, a potem czarny mat. .

Pozdrawiam,eKrystian

Napisano

Pisałem że jeszcze będę się starał, ale to nie takie łatwe jak są te malunki. Zapomniałem przez malunkami o tym no niestety teraz są skutki.

Pozdrawiam,eKrystian