Skocz do zawartości

Volvo FH12 Sweet Candy 10 - Henrik Guldager

eKrystian

Rekomendowane odpowiedzi

Nie uraziłem się, niby za co ? Nie przesadzajmy nic do Ciebie nie mam napisałeś co chciałeś każdy ma po prostu inny gust.Dla mnie ma znaczenie czy kalka czy malunek własny, dla mnie kalka jest czymś gotowym a tu muszę się namęczyć trudno może nie będzie takiej jakość, ale mam satysfakcje, że sam to wykonałem.Dodam tyle że poszło do Dota już opanowałem ciutkę inną taktykę do malunków.Będzie lepiej zapewne.

Pozdrawiam,eKrystian

• Odpowiedzi 103
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Również czekam na nową grafikę!!!

Dla mnie malunek odręczny czy kalka to żadna różnica

No nie wiem czy tak żadna! Co to by było jakby w pudełku nie było kalek z różnymi krajobrazami czy innymi zwierzątkami czy też z płomieniami i trzeba byłoby samemu to malować to ciekawe czy to byłoby to samo...

Dla mnie ci co sami własnoręcznie robią takie malunki to są... jakby bohaterami

• 2 months later...

Siemanko

Dawno nie było aktualizacji, ale brak czasu, weny - wiadomo ! Tak, więc kabina nie dawała spać została wykąpana w Docie, a ja ciągle ćwiczę malunki oczywiście nie na modelu.Zabrałem się za wnętrze, prawie w ogóle nie mam zdjęć orginału (wnętrza) i niestety nie mogę stwierdzić jaki kolor ma cały dół czyli tunel itp, więc zrobiłem według moich upodobań, ale na pewno wiem, że deska jest czarna.

Zdjęcia

Tunel - usunięte zbędne schowki itd. Zrobiłem takie leciutkie wybrzuszenie ponieważ tam powinna być taka półeczka i ładniej moim zdaniem wygląda.

DSC00585.jpg

Już pomalowany :

DSC00594.jpg

DSC00601.jpg

Z pomalowanymi dywanikami :

DSC00628.jpg

Przymiareczka :

DSC00631.jpg

I kabina na nowo pomalowana i prawidłowo zrobione te czarne łuki już powinno być ok.

DSC00638.jpg

DSC00637.jpg

Teraz nic innego jak zabrać się za malunki myślę, że wyjdą ładniejsze od tamtych oby !

Pozdr. Krystian

Dobra robota.Ładnie kolor się prezentuje . Powodzenia w malowaniu

malunków na kabinie Oby wyszły tym razem lepiej.

Pozdrawiam.

Siemanko

Prace przy modelu trochę do przodu idą.Popracowałem trochę nad wnętrzem poprawki itp które mogą być nie widoczne na zdjęciu.W kabinie pomalowałem na czarno otoczkę od globa. Niestety nie posiadam zdjęć silnika jak wygląda w 10, więc zaczerpnełem pomysł z silnikiem od Pawła (Smal Traka), ponieważ bardzo mi się podobał oczywiście nie miał nic przeciwko i podziękowania dla niego .

Zdjęcia

Wnętrze :

DSC00650.jpg

DSC00652.jpg

Rama z silnikiem oczywiście poprawki wskazane

DSC00658.jpg

DSC00655.jpg

Kabina :

DSC00646.jpg

DSC00663.jpg

PS : Nie zwracajcie uwagi na koła tylko do przymiarki były założone.

Pozdrawiam,eKrystian

No w porządku. A powiedz co robisz z fotelami w tym modelu? Bo fotele są żywcem wyjęte z F 12 a w FH 12 były już zupełnie inne. Ja tez będę robił ten model i nie wiem co z tymi fotelami.

Zastanawiam się ciągle. Trochę są podobne na pewno bardziej niż w volvie chinczyku. A Ty coś myślałeś o jakiś rozwiązaniach ?

Pozdr. Krystian

No sylwetka tych foteli jest trochę zbliżona do tych z pierwszych FH ale faktura tapicerki jest totalnie skopana. Chyba miliard ton szpachli walnę i porzeźbię w tym.

Też tak można, myślę, że szpachla pójdzie w ruch i coś pokombinować z fakturą tak jak mówiłeś lub ew. zrobić fakturę gładką na pewno będzie wyglądać lepiej niż ta w "kratkę"

Nie wiem czemu ale wnętrze jest prze cacy ,jakoś najbardziej mnie urzekło ... Fajnie dobrane kolorki ,ogółem całość się znakomicie komponuję Również kolorystyka silnika jest zabójcza . A kabina to już w ogóle ...

Tak jak by trochę kameleon ten lakier na kabince

A najkrócej można skomentować to tak :

Ładnie,Czysto i Schludnie .

Pozdrawiam.

• 2 weeks later...

Siemanko wszystkim

Małe postępy z modelem, a mianowicie poprawiłem to "topnienie" (nie wiem jak to nazwać) pod światłami, ponieważ tamte badziewnie wyglądały nic nie przypominały.

Zdjęcia :

Orginał

19-Sweet-Candy-10-2-%2805-1998%29.jpg

Moje wykonanie na modelu (trzeba brać pod uwagę, że element jest strasznie mały i mało miejsca tam jest, więc nie da idealnie się tego namalować)

DSC00721.jpg

DSC00722.jpg

Myślę, że wyszło o wiele lepiej niż to badziewie poprzednie.

Pozdr. Krystian