Mr_X Napisano 13 Grudnia 2023 Share Napisano 13 Grudnia 2023 (edytowane) Figurka starszego kaprala Wehrmachtu. Ponieważ na opakowaniu figurka jest skojarzona z motocyklem, to pozwoliłem sobie zrobić z niego żołnierza zwiadu. Stąd żółty kolor rodzaju broni. Jeśli miałby to być motocyklista, to trochę brakuje tu gogli. Nawet mam w zapasach sporo łebków z goglami (bardzo dobre jakościowo łebki firmy Aires), ale postanowiłem, że nie będę dekompletował zestawu. Mundur niemiecki z początku wojny, czyli w wersji "na bogato" (różne kolory bluzy, kołnierza, naramienników i spodni, przegródki w kieszeniach, numer pułku na naramiennikach, również, tu słabo widoczne, kalkomanie na hełmie). W kolejnych latach wojny jak wiadomo systematycznie bidniał (co nie znaczy, że robił się mniej okazały - tylko tańszy). Figura przeleżała u mnie w szafie ponad 20 lat. W Pelcie na Świętokrzyskiej w Wawie ją kupiłem. Edytowane 13 Grudnia 2023 przez Mr_X 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 13 Grudnia 2023 Share Napisano 13 Grudnia 2023 Przyznam,że te figurki a sporo ich było M Modelu całkiem dobrze się prezentują.W Twoim malowaniu w jak najbardziej pozytywnym odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 13 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2023 Teraz, push-up78 napisał: Przyznam,że te figurki a sporo ich było M Modelu całkiem dobrze się prezentują.W Twoim malowaniu w jak najbardziej pozytywnym odbiorze. Dzięki! One są duże. Nie ma jednej 35-tki. Dragony to jak pigmeje przy nich wyglądają Verlinden też robił takie duże figury i ostatnio się dopatrzyłem, że niektóre zestawy Trumpetera też są takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 13 Grudnia 2023 Share Napisano 13 Grudnia 2023 Wiem nie tak strasznie duże.Mam tak jakieś dwie trzy sztuki z tej firmy.Są ogólnie spoko trzymają poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 13 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2023 16 minut temu, push-up78 napisał: Wiem nie tak strasznie duże.Mam tak jakieś dwie trzy sztuki z tej firmy.Są ogólnie spoko trzymają poziom. Ta figura jest sprzed dwudziestu lat także to trochę inna historia niż te najnowsze figury z żywicy. W tych nowszych jest mniej elementów (może być figura jako całość - jednoelementowa) . W tych figurach jest więcej elementów, ale za to ja przynajmniej nie zauważyłem żadnych baboli (pęcherzy etc.), a też mam ich kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 13 Grudnia 2023 Share Napisano 13 Grudnia 2023 39 minut temu, Mr_X napisał: Figura przeleżała u mnie w szafie ponad 20 lat. W sumie dla tego pokracznego humanoida to było najlepsze miejsce. Dodatkowo nabierała wartości kolekcjonerskiej (bo nie oszukujmy się, obecnie tylko taką mieć może. No może jeszcze sentymentalną..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KFS-miniatures Napisano 13 Grudnia 2023 Share Napisano 13 Grudnia 2023 39 minut temu, Mr_X napisał: Figura przeleżała u mnie w szafie ponad 20 lat. W sumie dla tego pokracznego humanoida to było najlepsze miejsce. Dodatkowo nabierała wartości kolekcjonerskiej (bo nie oszukujmy się, obecnie tylko taką mieć może. No może jeszcze sentymentalną..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 13 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2023 14 minut temu, KFS-miniatures napisał: W sumie dla tego pokracznego humanoida to było najlepsze miejsce. Dodatkowo nabierała wartości kolekcjonerskiej (bo nie oszukujmy się, obecnie tylko taką mieć może. No może jeszcze sentymentalną..) Ojej 14 minut temu, KFS-miniatures napisał: W sumie dla tego pokracznego humanoida to było najlepsze miejsce. Dodatkowo nabierała wartości kolekcjonerskiej (bo nie oszukujmy się, obecnie tylko taką mieć może. No może jeszcze sentymentalną..) Ojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 30 Czerwca Share Napisano 30 Czerwca (edytowane) Gasplane za nisko. Szlufki do przeciągniecia przez pasek były jakie 5cm od górnej krawedzi a tutaj ma wisieć na pasku od puszki z maska więc... Drugi błąd to juz producenta- skoro ma pasek od chlebaka na hełmie to czemu wciąż chlebak wisi na pasku? Troche nieścisłość. Zwłaszcza że ma szelki bojowe (które w 1939 były rarytasem) więc po co chlebak podwieszać na pasku? Edytowane 30 Czerwca przez 7urgen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi