robertmodelarz Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego (edytowane) Takie gniade kobyły to mi kiedyś przed chałupą jeździły. Tylko siodło było inne Edytowane 5 Lutego przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego 3 godziny temu, stakov napisał: ok, mam na uwadze Ja również, ponownie potwierdzam chęć zakupu oraz Stara i ...liczę na rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 5 Lutego Autor Share Napisano 5 Lutego 46 minut temu, Darkin napisał: Ja również, ponownie potwierdzam chęć zakupu oraz Stara i ...liczę na rabat. Każdy zainteresowany będzie uwzględniony jeśli chodzi o zamówienia,. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 25 Lutego Autor Share Napisano 25 Lutego Wnętrze pojazdu prawie wykonane, do zakończenia projektu pozostało już niewiele. Jeśli pogoda pozwoli w przyszłym tygodniu próbne wydruki i ewentualne poprawki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 25 Lutego Autor Share Napisano 25 Lutego uzbrojenie pojazdu to zamontowany karabin maszynowy FN MAG58 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 25 Lutego Autor Share Napisano 25 Lutego elementy do sklejenia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego (edytowane) Anglik pełną gębą, kierownica po prawej stronie, na OTO MOTO wielkich pieniędzy bez przekładki za to nie zarobisz!!!! Wnętrze pierwsza klasa., a karabin jeszcze lepszy/ Edytowane 25 Lutego przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Świetny. Konstruktorzy przewidzieli nawet stoliczek na kawę z Mc Donalda. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Stakov otwieraj firmę ja Ci mówię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Niesamowita robota, brawo a jak idą prace nad Starem 266? Pamiętam, że było tam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego 4 minuty temu, Darkin napisał: Niesamowita robota, brawo a jak idą prace nad Starem 266? Pamiętam, że było tam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia. Kosz na kanistry, skrzynia biegów i silnik. Też czekam na zakończenie tego projektu. Kolega Stalkov już podgina robotę!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 25 Lutego Autor Share Napisano 25 Lutego Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Kosz na kanistry, skrzynia biegów i silnik. Też czekam na zakończenie tego projektu. Kolega Stalkov już podgina robotę!!!! Bez szaleństw , nigdzie na fotkach nie znalazłem przewożonych kanistrów w tym pojeździe więc nie wiem czy takowe miejsce na ich umiejscowienie istnieje. Co do silnika i skrzyni biegów to są umieszczone pod klapą, tam też nic nie zrobię bo materiałów (szkice, fotki itp.) na ten temat brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 25 Lutego Autor Share Napisano 25 Lutego 2 godziny temu, stakov napisał: Bez szaleństw , nigdzie na fotkach nie znalazłem przewożonych kanistrów w tym pojeździe więc nie wiem czy takowe miejsce na ich umiejscowienie istnieje. Co do silnika i skrzyni biegów to są umieszczone pod klapą, tam też nic nie zrobię bo materiałów (szkice, fotki itp.) na ten temat brak. Sry. Robert myślałem, że piszesz o Bushmasterze mówiąc o silniku skrzyni biegów i koszu na kanistry. Co do stara 266 to rzeczywiście tylko tych elementów jeszcze brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 25 Lutego Autor Share Napisano 25 Lutego 3 godziny temu, Darkin napisał: Niesamowita robota, brawo a jak idą prace nad Starem 266? Pamiętam, że było tam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia. W tym tygodniu kończę Bushmastera i zajmę się Starem 266 zwłaszcza, że niewiele z nim roboty pozostało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 26 Lutego Share Napisano 26 Lutego 16 godzin temu, stakov napisał: . Co do silnika i skrzyni biegów to są umieszczone pod klapą, tam też nic nie zrobię bo materiałów (szkice, fotki itp.) na ten temat brak. silnik Caterpillar 3126E ATAAC sześciocylindrowy , turboładowany, o mocy224kW (300hp) przy 2,400 obrotach na minutę + sześciobiegowa skrzynia biegów ZF Ecomat 6HP502 G2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca Jak tak temat? Gotowy? Na targowisku już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 27 Marca Autor Share Napisano 27 Marca W końcu projekt Bushmastera dobiegł końca, pozostaje tylko wydruk próbny i poprawa ewentualnych niedociągnięć. Na załączonych fotkach finalny wygląd modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 27 Marca Autor Share Napisano 27 Marca Parę fotek wnętrza 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Pytanie może głupie, ale…czy w modli na sprzedaż będą szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca 12 godzin temu, makinen napisał: Pytanie może głupie, ale…czy w modli na sprzedaż będą szyby? Z tego co znam autora projektu to w cienką plexi należ się zaopatrzyć we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 28 Marca Autor Share Napisano 28 Marca W dniu 27.03.2024 o 06:48, makinen napisał: Pytanie może głupie, ale…czy w modli na sprzedaż będą szyby? Rozważam w przyszłości zakup wycinarki laserowej, jeśli dało by radę wycinać w plexi z zadawalającym efektem to wtedy może i tak. Ale to dopiero taki mój pomysł a co do realizacji to się jeszcze okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 4 Kwietnia Super Moderator Share Napisano 4 Kwietnia Zrób tylko szblony na początek, polecam lexan 0,3mm idealnie przeźroczysty zabezpieczony folią z dwóch stron, możesz dołączyć do modelu. Gdybyś kiedyś chciał coś z WWII i kolejowych tematów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 5 Kwietnia Autor Share Napisano 5 Kwietnia 22 godziny temu, Greif napisał: Zrób tylko szblony na początek, polecam lexan 0,3mm idealnie przeźroczysty zabezpieczony folią z dwóch stron, możesz dołączyć do modelu. Gdybyś kiedyś chciał coś z WWII i kolejowych tematów Wczoraj dotarł do mnie zakupiony laser, teraz tylko pozostaje nauka obsługi programu do projektowania i cięcia laserem oraz obsługi urządzenia. Zamówiłem również poliwęglan przezroczysty 1mm na okna do modelu, mam nadzieję że wykonanie wyjdzie ok. zwłaszcza, że jutro ruszają pierwsze wydruki Bushmastera. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia (edytowane) "...zwłaszcza, że jutro ruszają pierwsze wydruki Bushmastera." Super! Czekam z niecierpliwością i na Stara również. Dopinguję i pozdrawiam. Edytowane 5 Kwietnia przez Darkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakov Napisano 9 Kwietnia Autor Share Napisano 9 Kwietnia Pierwsze wydruki Bushmastera, następne w trakcie drukowania. Elementy jeszcze nie oszlifowane i nie spasowane z resztkami podpór po drukowaniu, są to tylko przymiarki jak to będzie wyglądało. Wydruki wychodzą lepsze niż się spodziewałem mam nadzieję, że pozostałe wyjdą równie dobrze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi