SpartanGarage69 Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Witam Posiadam wydawnictwa z lat 90-tych , czyli epoki analogowej dosyć szczegółowo opisujące tytułowe konstrukcje. Kolejną pozycją są prawie kompletne 3 roczniki 2-tygodnika Lotnictwo ( Aviation International) z lat 1992-94 , również zawierające monografie kilkudziesięciu maszyn (od zarania awiacji po schyłek XX wieku) , oprócz tego mnóstwo artykułów dla pasjonatów lotnictwa. Nie są na sprzedaż , ale chętnie podzielę się zdjęciami , ewent. screen-ami stron . Zdaję sobie sprawę , że obecnie w epoce internetów łatwiej jest zgromadzić dokumentację do konkretnego modelu , ale być może nie zawiera ona tylu szczegółów co "papier" . Jeśli będzie zainteresowanie tematem , to postaram się zrobić listę monografii z LAI . Przepraszam również , jeśli napisałem w złym dziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia Zrób tą listę monografii podając czego dotyczy i numer z ktorego pochodzi. A tak wgl to chcesz to sprzedać/oddać/wymienić czy tylko się chwalisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpartanGarage69 Napisano 13 Stycznia Autor Share Napisano 13 Stycznia Nie chcę sprzedawać , ma pozostać pamiątką dla wnucząt (jejku , żebym przewidział że Relax-y i Komix-y będą teraz tyle warte , byłbym bogaty ) Jutro , z rana przewertuję wszystkie woluminy i będziemy wiedzieć czego dotyczą . Chętnie podzielę się zawartą w nich wiedzą , ale oryginały pozostaną u mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpartanGarage69 Napisano 14 Stycznia Autor Share Napisano 14 Stycznia Jednak sporządzenie listy trochę potrwa , bo kilkustronicowe monografie to jedno a oprócz nich są jeszcze takie rodzynki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpartanGarage69 Napisano 14 Stycznia Autor Share Napisano 14 Stycznia Lub takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia Te włoskie rodzynki wyglądają bardzo interesująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpartanGarage69 Napisano 14 Stycznia Autor Share Napisano 14 Stycznia No dokładnie , są jeszcze radzieckie i pewnie inne też się znajdą. Jest też kilku asów ze swoimi maszynami , no materiału od groma. Niestety , z braku czasu tylko wynotowałem ze spisu treści monografie latadeł , oto one: - Saab JAS-39 Gripen - FW-190 - Su-27 - Lockheed U-2 - A-7 Corsair - Panavia Tornado cz.1 - PZL P-37 Łoś - Panavia Tornado cz.3 - MiG-31 Foxhound - F-20 - Northrop YF-17 - F/A -18 Hornet - Kamov Ka-50 Hokum - SR-71 Blackbird - Tupolew Tu-22 M - F-4 Phantom (wersje) - Northrop B-2 - CH-47 Chinook - Supermarine Spitfire cz.1 - ---------"----------- cz.2 (ost.) - Saab JAS J-35 Draken - B-1 Lancer - Grumman F6F Hellcat - Tupolew Tu-128 - F-111 - Rockwell X-31 - Grumman F-14 Tomcat - Mitsubishi A6M Zero - Boeing 767 - FMA IA63 Pampa - AMX - ciekawe , bo czołgi też nazwali AMX (żabole - Eurofighter EFA - PZL-130 Orlik - F-16 - Mil Mi-28 Havoc - F/A 18 Hornet (wersje rozwojowe) - ale przypomnę , że artykuł jest z 1994r. - AWACS - F-117 - Saab JAS 39 Gripen (uzupełnienie) - Embraer EMB 312 Tucano - Dassault-Breguet Atlantique - Dornier 328 - Su-17 / 20 / 22 Te monografie są kilkunastostronicowe , ale oprócz nich są jeszcze inne , skromniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi