retopa Posted September 19, 2008 Share Posted September 19, 2008 Witam wszystkich kolegów i koleżanki. Licząc na Waszą ogromną wiedzę, proszę Was o pomoc. Najpierw jednak, tytułem wstępu, małe zagajenie. Po wielu latach tworzenia modeli samolotów okresu Wielkiej Wojny (oraz wcześniejszego - pionierskiego), postanowiłem wyspecjalizować się w samolotach wielopłatowych (trójpłatowce i nie tylko - mam w kolecji nawet dwudziestopłat Phillipsa). Ostatnio postanowiłem przekonwertować model ciężkiego bombowca Ilia Muromiec (ICM, skala 1:72) do wersji A, tzn. prototypu nr 107. W początkowym okresie prototyp ten posiadał w połowie długości kadłuba dodatkowe "skrzydło" stabilizujące. Można więc potraktować tę maszynę jako trópłatowiec. Samolot ten wyglądał tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d26c8186fb6eb7ca.html Jeśliby ktoś posiadał jakiekolwiek plany lub zdjęcia tego prototypu, w szczególności przedstawiające kształt i wielkość dodatkowego płata oraz wnętrze kadłuba - będę dozgonnie wdzięczny za podzielenie się nimi. Pozdrawiam. Tomek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergie Posted September 19, 2008 Share Posted September 19, 2008 o ten chodzi? KLIK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PKD4GA Posted September 19, 2008 Share Posted September 19, 2008 Pozdr. Pawel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retopa Posted September 20, 2008 Author Share Posted September 20, 2008 Wielie dzięki za zdjęcia. Przydadzą się. ERGIE - nie masz może większego zdjęcia? Pozdrawiam. Tomek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertas Posted September 20, 2008 Share Posted September 20, 2008 Tu masz link na rusko ksianzke http://www Moderator zrobil ciach. Podawanie takich linkow, na forum publicznym, jest niedopuszczalne. Zawsze mozna sie podeprzec PW. P. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergie Posted September 20, 2008 Share Posted September 20, 2008 Niestety nie mam nic większego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts