retopa Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Witam wszystkich kolegów i koleżanki. Licząc na Waszą ogromną wiedzę, proszę Was o pomoc. Najpierw jednak, tytułem wstępu, małe zagajenie. Po wielu latach tworzenia modeli samolotów okresu Wielkiej Wojny (oraz wcześniejszego - pionierskiego), postanowiłem wyspecjalizować się w samolotach wielopłatowych (trójpłatowce i nie tylko - mam w kolecji nawet dwudziestopłat Phillipsa). Ostatnio postanowiłem przekonwertować model ciężkiego bombowca Ilia Muromiec (ICM, skala 1:72) do wersji A, tzn. prototypu nr 107. W początkowym okresie prototyp ten posiadał w połowie długości kadłuba dodatkowe "skrzydło" stabilizujące. Można więc potraktować tę maszynę jako trópłatowiec. Samolot ten wyglądał tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d26c8186fb6eb7ca.html Jeśliby ktoś posiadał jakiekolwiek plany lub zdjęcia tego prototypu, w szczególności przedstawiające kształt i wielkość dodatkowego płata oraz wnętrze kadłuba - będę dozgonnie wdzięczny za podzielenie się nimi. Pozdrawiam. Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 o ten chodzi? KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
retopa Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Wielie dzięki za zdjęcia. Przydadzą się. ERGIE - nie masz może większego zdjęcia? Pozdrawiam. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Tu masz link na rusko ksianzke http://www Moderator zrobil ciach. Podawanie takich linkow, na forum publicznym, jest niedopuszczalne. Zawsze mozna sie podeprzec PW. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Niestety nie mam nic większego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi