Pires Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Witam kolegów, pytanie jak w temacie. Który model Su-27 jest teraz najlepszy na rynku ? Zamierzam zrobić ukraińskiego w digital camo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Jak w 1/72 to chyba ciągle Zvezda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hadzi Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Zvezda jest chyba najlepsza, ale ma paskudny feler - owiewka jest z tak paskudnego materialu, ze jej nie przeszlifujesz a do tego ma wewnatrz pajaczki odchodzace od miejsc wtrysku. I nie, nie jest to odosobniony przypadek a problem systemowy. Doslali mi zamienniki, ktore byly rownie paskudne. Dlatego, jezeli nie zalezy ci az tak na detalu samego platowca, to lepiej wybrac Trumpetera, i masz sporo dodatkow do niego. Ja z powodu owiewki utknalem juz na ponad rok z moim projektem, a waku nie chce robic, bo chce ja zrobic otwarta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego A ja właśnie Zvezdy sprzedałem na rzecz Trumpeter, ładniejszy detal, nity, równe linie, może w niektórych miejscach prostszy. Zerknij sobie te galerie: https://www.scalemates.com/profiles/mate.php?id=73130&p=albums&album=87087 https://www.scalemates.com/profiles/mate.php?id=64158&p=albums&album=54833 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego Ze Zvezdy da się zrobić bez przeróbek tylko ukraińskiego Su-27UB wersji Su-27P nie ma i trzeba by było przerabiać SMa, trochę rzeźby to jest. Dlatego tak jak przedmówcy polecił bym model Trumpka nie jest idealny ale dość dobrze wygląda po zrobieniu. IBG ma przepak Trumpetera w ukraińskim malowaniu za rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 8 Lutego Autor Share Napisano 8 Lutego Wielkie dzięki za rzeczowe odpowiedzi. Jeśli IBG to przepak polecanego przez Was Trumpka, to chyba pójdę w tę stronę. Dzięki, pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 16 Kwietnia Share Napisano 16 Kwietnia W dniu 8.02.2024 o 10:20, mirage3 napisał: Ze Zvezdy da się zrobić bez przeróbek tylko ukraińskiego Su-27UB wersji Su-27P nie ma i trzeba by było przerabiać SMa, trochę rzeźby to jest. Dlatego tak jak przedmówcy polecił bym model Trumpka nie jest idealny ale dość dobrze wygląda po zrobieniu. IBG ma przepak Trumpetera w ukraińskim malowaniu za rozsądne pieniądze. A co z ukraińskimi Su-27S - czy bardzo się różnią od tych Zvezdowych SM? Nie żebym był obecnie fanem Zvezdy, ale mam ten model i chciałbym go zrobić w barwach ukraińskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 17 Kwietnia Share Napisano 17 Kwietnia Generalnie Su-27S od P różnia się minimalnie albo w ogóle jeśli chodzi o tematy zewnętrzne. Najważniejszą różnicą są bebechy, wersja S ma możliwość przenoszenia i użycia uzbrojenia A2G więc na poziomie kokpitu coś się znajdzie. Wracając do Su-27SM/SM3 to samoloty zmodernizowane SM oraz nowo zbudowane SM3 mają wiele podobieństw do takiego Su-35S. W związku z czym zewnętrznie mamy sondę do tankowania w locie z lewej strony co wymusiła przesunięcie OLS-27 na prawo. Kokpit też jest dużo nowocześniejszy bo zamiast wskaźników analogowych mamy dwa ekrany LCD. Najprawdopodobniej dochodzą tematy anten etc. Ale tego z głowy nie jestem w stanie napisać Taką przeróbkę da się zrobić SM na S ale przy lipnej jakości oszklenia w modelu lepiej sobie zorganizować jakiś zamiennik np. Vacu. Resztę można ordynarnie poszpachlować i przeryć na nowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi