tornado Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Mój najnowszy nabytek - US Navy GATO-CLASS Submarine - revell 1:72. Ogromne pudło (wymiary - 950 X 265 X 145 mm) zawiera 266 elementów do montażu (jednego z pięciu-bo tyle jest wersji kalkomani) modelu okrętu długości 1320 mm. instrukcja i kalkomanie: kadłub: wręgi: pokłady: burty: kiosk: pozostałe ramki: oszklenie: podstawka: elementy metalowe i liny: Przy okazji mam pytanie do znawców, mianowicie jaki kolor kadłuba powinien być pod linią wodną W instrukcji podany jest czarny, natomiast znalazłem fotkę modelu w jakimś muzemum w takim malowaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JPG Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Krótkie poszukiwania w Google wskazują, że przynajmniej te zachowane do dziś mają czarną część podwodną, ale ekspertem nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Zapowiada się trochę pracy na najbliższe dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Czy wszystkie linie podziału na kadłubie są wklęsłe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Zdecydowanie czerwony chyba :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Września 2008 Autor Share Napisano 23 Września 2008 Czy wszystkie linie podziału na kadłubie są wklęsłe? Linie podziału są wypukłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Czy wszystkie linie podziału na kadłubie są wklęsłe? Linie podziału są wypukłe. hm no to lipa trochę :/ trzeba będzie ryć nowe. Będzie relacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Września 2008 Autor Share Napisano 23 Września 2008 Czy wszystkie linie podziału na kadłubie są wklęsłe? Linie podziału są wypukłe. hm no to lipa trochę :/ trzeba będzie ryć nowe. Będzie relacja? Możesz wyjaśnić dlaczego trzeba ryć linie Nie jestem wodniakiem ale wydaje mi się, że linie wypukłe lepiej odzwierciedlają spawy/nity połączeń blach Poniżej na fotkach dokładnie widać wypukłe linie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Ah, mea culpa! Zapomniałem, że okręt to nie samolot W takim razie wszystko ok Jak z tą relację? Będzie? Post edytowany: Moderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Września 2008 Autor Share Napisano 23 Września 2008 Relacja będzie tyle, że nawet ja nie wiem kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 ładniusi i całkiem spory ale Ty lubisz duuuże modele z tego co mi się zdaje to trochę dodatków powinno być na rynku do tego modelu, w weekend mogę zerknąć do literatury odnośnie malowania Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 Troche poszperałem w necie i udało mi się znaleźć kilka kolorowych fotek Wygląda na to, że kadłub pod linią wodną jest czarny, nie mniej Jędruś gdybyś znalazł coś wiecej będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Oh .... tornado ... powiedzmy, że ujmę to tak ... zbudowałeś truck'a, zbudowałeś lokomotywę ... teraz okręt podwodny ... siadam w pierwszej linii i czekam, nie ważne ile ... ale czekam ... pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Pomijając Helikopter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Września 2008 Autor Share Napisano 26 Września 2008 Oh .... tornado ... powiedzmy, że ujmę to tak ... zbudowałeś truck'a, zbudowałeś lokomotywę ... teraz okręt podwodny ... siadam w pierwszej linii i czekam, nie ważne ile ... ale czekam ... pozdrawiam, k. Parowóz jeszcze nie ukończony - powiedzmy, że jest na małym urlopie Co do relacji Gato w końcu będę musiał ją zrobić, tylko kiedy skoro ciągle siedzę i dłubię tą łajbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regis Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 ooo mamo ... tornado ... nic nie mówiłeś, że do modelu łajby dodają model stolika ?? ;-) ponieważ fanem podwodniaków wielkim jestem, czekam na jakiekolwiek postępy z budowy. pozdrawiam, k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Kurde nie no musze sobie cos takiego kupic gdzie juz go widze na moje pieknej pułce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertROBO Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Cześć Jaką długość ma model po sklejeniu - czy to jest coś w okolicach jednego metra? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomasgt Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Mój najnowszy nabytek - US Navy GATO-CLASS Submarine - revell 1:72. Ogromne pudło (wymiary - 950 X 265 X 145 mm) zawiera 266 elementów do montażu (jednego z pięciu-bo tyle jest wersji kalkomani) modelu okrętu długości 1320 mm. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertROBO Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Dzięki, nie doczytałem z początku, to będzie ( jak znajdę sponsora) mu następny model po U-boocie z Revella. Naprawdę robi wrażenie ten Gato-Class. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertROBO Napisano 6 Grudnia 2008 Share Napisano 6 Grudnia 2008 Jeszcze jedno pytanie - jakiego kleju używasz, czy to jest może Revell Contacta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 jakiego kleju używasz, czy to jest może Revell Contacta? W/g mnie najlepszego - TAMIYA EXTRA THIN CEMENT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi