Jump to content

Farby do Polskiego kamuflażu

wojtek78555
 Share

Recommended Posts

Hej, 

Czy możecie mi poradzić jaką farbę dobrać do Polskiego kamuflażu a dokładnie do tego 2S1 Goździka ? 

Wiem, że będę potrzebował NATO Green, NATO Black ale co do tego trzeciego nie mam pojęcia.  Hataka ma farby do polskiego kamuflażu i jest tam HTK-BL086 Polish AFV Greyish Sand, lecz nie wiem czy działa ona dobrze z rozcieńczalnikiem do farb akrylowych tamiyi.  Nie chce wydawać dodatkowych pieniędzy na dedykowany rozcieńczalnik do Hataki a słyszałem że tylko na tym dobrze działa. 

Znacie może jakiś zamiennik Hataki do tego kolory ? Znalazłem jeszcze firmy AK RC099 Russian Greyish Yellow ale obawiam się że może się różnić. Używam farb akrylowych i lakierami nigdy nie malowałem. Nie wiem ,czy lakier nie reaguje z farbami akrylowymi ?

Na bieżąco » Aktualności / wydarzenia » Archiwum » 2015 » Czerwiec: Święto 14  Dywizjonu Artylerii Samobieżnej - www.jaroslaw.pl

418263109_253898981090854_4307684229948801564_n.jpg?stp=dst-jpg_p280x280&_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=8cd0a2&_nc_ohc=9HqWth2kFB4AX_fUX6i&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=03_AdQ3NjfJs4ZuYEv7d7dUEHkJObelYDjIypZv2wY3UdobEA&oe=65F22BC9

Edited by wojtek78555

Jeśli Hataki do aero to seria C (pomarańczowa) a nie seria B (niebieska) która jest pod pędzel.
Hataki serii C z rozcieńczalnikiem Tamiyi do akryli - niekoniecznie, lepszy własny Hataki albo Leveling Thinner (Gunze) / Level High Thinner (Wamod).
NATO Green z Tamiyi też niezbyt odpowiada zielonemu na polskie pojazdy - poszukaj raczej Hataki, ew. Lifecolora (no ale tym to trzeba umieć malować i go lubić) - zarówno Hataki jak i Life były dobierane według oryginalnego wzornika od producenta farb dla WP w 2014 roku

• Thanks 1

Godzinę temu, robertmodelarz napisał:

Masz komplet seria A i  C

Hataka AS072 RED-LINE Zestaw farb MODERN POLISH ARMY AFV

Hataka Hobby HTK-CS72 Modern Polish AFV paint set

hataka-as72-modern-polish-army-afv-paint-set.jpg

Słyszałem że seria A do aerografu jest kiepska i co najwyżej nadaje się do wyrzucenia czy jednak to nie prawda? Bo serie C ludzie zachwalają