wojtek78555 Napisano 12 Lutego 2024 Napisano 12 Lutego 2024 (edytowane) Hej, Czy możecie mi poradzić jaką farbę dobrać do Polskiego kamuflażu a dokładnie do tego 2S1 Goździka ? Wiem, że będę potrzebował NATO Green, NATO Black ale co do tego trzeciego nie mam pojęcia. Hataka ma farby do polskiego kamuflażu i jest tam HTK-BL086 Polish AFV Greyish Sand, lecz nie wiem czy działa ona dobrze z rozcieńczalnikiem do farb akrylowych tamiyi. Nie chce wydawać dodatkowych pieniędzy na dedykowany rozcieńczalnik do Hataki a słyszałem że tylko na tym dobrze działa. Znacie może jakiś zamiennik Hataki do tego kolory ? Znalazłem jeszcze firmy AK RC099 Russian Greyish Yellow ale obawiam się że może się różnić. Używam farb akrylowych i lakierami nigdy nie malowałem. Nie wiem ,czy lakier nie reaguje z farbami akrylowymi ? Edytowane 13 Lutego 2024 przez wojtek78555 Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 13 Lutego 2024 Napisano 13 Lutego 2024 Jeśli Hataki do aero to seria C (pomarańczowa) a nie seria B (niebieska) która jest pod pędzel. Hataki serii C z rozcieńczalnikiem Tamiyi do akryli - niekoniecznie, lepszy własny Hataki albo Leveling Thinner (Gunze) / Level High Thinner (Wamod). NATO Green z Tamiyi też niezbyt odpowiada zielonemu na polskie pojazdy - poszukaj raczej Hataki, ew. Lifecolora (no ale tym to trzeba umieć malować i go lubić) - zarówno Hataki jak i Life były dobierane według oryginalnego wzornika od producenta farb dla WP w 2014 roku 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 13 Lutego 2024 Napisano 13 Lutego 2024 (edytowane) Masz komplet seria A i C Hataka AS072 RED-LINE Zestaw farb MODERN POLISH ARMY AFV Hataka Hobby HTK-CS72 Modern Polish AFV paint set Edytowane 13 Lutego 2024 przez robertmodelarz 1 Cytuj
wojtek78555 Napisano 13 Lutego 2024 Autor Napisano 13 Lutego 2024 Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Masz komplet seria A i C Hataka AS072 RED-LINE Zestaw farb MODERN POLISH ARMY AFV Hataka Hobby HTK-CS72 Modern Polish AFV paint set Słyszałem że seria A do aerografu jest kiepska i co najwyżej nadaje się do wyrzucenia czy jednak to nie prawda? Bo serie C ludzie zachwalają Cytuj
giberes Napisano 13 Lutego 2024 Napisano 13 Lutego 2024 13 godzin temu, gajowy z wąsami napisał: Jeśli Hataki do aero to seria C (pomarańczowa) Toż już było napisane Cytuj
wojtek78555 Napisano 13 Lutego 2024 Autor Napisano 13 Lutego 2024 12 minut temu, giberes napisał: Toż już było napisane Wiem, już na 100% biorę. Do tego Level High Thinner (Wamod) i będzie cacy. Cytuj
Pawel.G Napisano 14 Lutego 2024 Napisano 14 Lutego 2024 Jest jeszcze zestaw Lifecolor pakowany przez Toro Model. Cytuj
gajowy z wąsami Napisano 14 Lutego 2024 Napisano 14 Lutego 2024 3 godziny temu, Pawel.G napisał: Jest jeszcze zestaw Lifecolor pakowany przez Toro Model. Był... dawno go nie ma... 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi