wojtek78555 Napisano 12 Lutego Share Napisano 12 Lutego (edytowane) Hej, Czy możecie mi poradzić jaką farbę dobrać do Polskiego kamuflażu a dokładnie do tego 2S1 Goździka ? Wiem, że będę potrzebował NATO Green, NATO Black ale co do tego trzeciego nie mam pojęcia. Hataka ma farby do polskiego kamuflażu i jest tam HTK-BL086 Polish AFV Greyish Sand, lecz nie wiem czy działa ona dobrze z rozcieńczalnikiem do farb akrylowych tamiyi. Nie chce wydawać dodatkowych pieniędzy na dedykowany rozcieńczalnik do Hataki a słyszałem że tylko na tym dobrze działa. Znacie może jakiś zamiennik Hataki do tego kolory ? Znalazłem jeszcze firmy AK RC099 Russian Greyish Yellow ale obawiam się że może się różnić. Używam farb akrylowych i lakierami nigdy nie malowałem. Nie wiem ,czy lakier nie reaguje z farbami akrylowymi ? Edytowane 13 Lutego przez wojtek78555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego Jeśli Hataki do aero to seria C (pomarańczowa) a nie seria B (niebieska) która jest pod pędzel. Hataki serii C z rozcieńczalnikiem Tamiyi do akryli - niekoniecznie, lepszy własny Hataki albo Leveling Thinner (Gunze) / Level High Thinner (Wamod). NATO Green z Tamiyi też niezbyt odpowiada zielonemu na polskie pojazdy - poszukaj raczej Hataki, ew. Lifecolora (no ale tym to trzeba umieć malować i go lubić) - zarówno Hataki jak i Life były dobierane według oryginalnego wzornika od producenta farb dla WP w 2014 roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego (edytowane) Masz komplet seria A i C Hataka AS072 RED-LINE Zestaw farb MODERN POLISH ARMY AFV Hataka Hobby HTK-CS72 Modern Polish AFV paint set Edytowane 13 Lutego przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 13 Lutego Autor Share Napisano 13 Lutego Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Masz komplet seria A i C Hataka AS072 RED-LINE Zestaw farb MODERN POLISH ARMY AFV Hataka Hobby HTK-CS72 Modern Polish AFV paint set Słyszałem że seria A do aerografu jest kiepska i co najwyżej nadaje się do wyrzucenia czy jednak to nie prawda? Bo serie C ludzie zachwalają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 13 Lutego Share Napisano 13 Lutego 13 godzin temu, gajowy z wąsami napisał: Jeśli Hataki do aero to seria C (pomarańczowa) Toż już było napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 13 Lutego Autor Share Napisano 13 Lutego 12 minut temu, giberes napisał: Toż już było napisane Wiem, już na 100% biorę. Do tego Level High Thinner (Wamod) i będzie cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego Jest jeszcze zestaw Lifecolor pakowany przez Toro Model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego 3 godziny temu, Pawel.G napisał: Jest jeszcze zestaw Lifecolor pakowany przez Toro Model. Był... dawno go nie ma... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego Ja mam jeszcze nówka nieśmigana ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi