Zbyszek Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Po długim czasie prac model został ukończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Wiem, że to bardzo lichy zestaw, i gratuluje jego ukończenia. Model wygląda na schludnie klejony, fajnym pomyłem było dodanie gałęzi. Nietety, wartwa farby jest bardzo gruba i niedokładnie kryje plastyk(np. na kołach.) Nie ma też jakiegokolwiek washa czy drybrusha, a gałązki są mocno przeskalowne. Gąski też krzywo. Podumowując-do następnego, pomysły masz dobre, teraz tylko poprawić etap maludzingu, popracować nad washem i będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Tak jak pisałem w "warsztacie", ten model wygląda jakbyś go zanurzył w puszce farby. Jestes zadowolony z efektu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 Średnio ale następny będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Kolego, jeśli nie wiesz jak coś zrobić, to może znajdź sobie coś dla siebie w dziale porady. Niektórzy dzielą się swoją wiedzą i zdradzają tajniki swojego warsztatu. Liczę, że następny model będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 ta firma na początek nie jest za dobra oprócz tej farby i układu plam nie podoba mi się jeszcze to włosie na kołach czekam na następny, ze znaczną poprawą pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 A te włosy na kołach to kogo są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Powinieneś bardzo poprawić warsztat,zacząć od podstaw. Model niestety wykonany bardzo słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 25 Września 2008 Autor Share Napisano 25 Września 2008 ta firma na początek nie jest za dobra viewtopic.php?t=9078&highlight=ton+hal+truvk+++kfz+++flak Ten też jest Hasagewy a tak źle mi nie wyszedł. A te włosy na kołach to kogo są? Z starego pędzla. Powinieneś bardzo poprawić warsztat,zacząć od podstaw. Model niestety wykonany bardzo słabo. Od podstaw nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Witaj Zbyszku Przede wszystkim powinienieś popracować nad czystością sklejania np. ułożenie gąsienic. Jeśli chodzi o malowanie to KONIECZNIE powinieneś zaopatrzyć się w aerograf. Co do technik malarskich itd. są różne poradniki, fora modelarskie itd. Jeśli chcialbyś o coś podpytać daj znać na priva napewno pomogę. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 To czerwone na gąsienicach wygląda jakby ten czołg wjechał w puszkę farby. Celownik i karabin maszynowy zalane farbą. Położyłeś zbyt dużą warstwę farby. Powinieneś ją bardziej rozcieńczyć. Moim zdaniem ten model wymaga zmycia farby i nałożenia jej jeszcze raz. Sklejenie nie jest takie złe. Celownik i karabin w wieży jest za wysoko. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 PODSTAWY:prawidłowe sklejanie detali,w tej chwili wygląda jakby był wykonany z jednej bryły plastiku,prawidłowe ułożenie gąsienic na kołach,w tym modelu gąsienice są zawieszone w powietrzu (przynajmniej lewa),MALOWANIE!CZERWONE GĄSIENICE ,brak płynności przy przechodzeniu kolorów kamuflażu .To z grubsza tyle jeśli chodzi o podstawy.Ale praktyka czyni mistrza;czytaj,oglądaj,przeglądaj,obserwuj,SKLEJAJ.Aha,koniecznie zainwestuj w aerograf . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Co to ostatnio moda na to "konieczne" zaopatrywanie się w aerograf? Rozumiem, że jak ktoś się wciągnie na poważnie, to aerograf jest niezbędny. Ale nie każdy może sobie na początku pozwolić na taki, że tak powiem, luksus. Bo to już pędzlem nie można zrobić dobrego modelu? Chociażby prace Artka, który pędzlem potrafił zdziałać cuda. Poza tym, uważam, że opanowanie chociaż jako takie malowania pędzlem jest dobrym pomysłem. Co do samego modelu - no trzeba poćwiczyć podstawy. Cieńsze warstwy, może jakieś łatwiejsze, jednobarwne malowania na początek? Potem jakieś washe i inne weatheringi. Cierpliwości, oczytania i wprawy - a będzie lepiej. A gąsienic na tym modelu najzwyczajniej w świecie nie da się ułożyć. Ale zawsze można próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 26 Września 2008 Autor Share Napisano 26 Września 2008 prawidłowe sklejanie detali,w tej chwili wygląda jakby był wykonany z jednej bryły plastiku Jeżeli chodzi o łopaty itp to były odlane z kadłubem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 26 Września 2008 Share Napisano 26 Września 2008 Uważam że malowanie pędzlem z dobrym efektem jest o wiele trudniejsze niż aerografem . Stąd moja sugestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 26 Września 2008 Autor Share Napisano 26 Września 2008 Na razie będę malował pędzlem o areografie pomyśle początkiem 2009 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 27 Września 2008 Autor Share Napisano 27 Września 2008 A tak na marginesie to nie mój pierwszy model coś mi porostu nie wyszło i tyle. Teraz biorę się za remontowanie Sd.Kfz. 232 6 RAD z Italerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi