Michalw Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Prosze o ocene.Moze byc super surowa to mnie zmobilizuje do dalszych dzialan. od razu mowie ze nie potrafie "przybrudzac"pojazdow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 trudno powiedziec, mało fotek ale można wywnioskowac, ładnie czysto sklejony model, dla mnie zbyt czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Edytuj tematy i wrzucaj fotki do jednego. Co do modelu to ładny i czysty. Jak malujesz model to staraj się nie łapać go w palce bo widać na zdjęciach odciski na farbie. Teraz naucz się washa, obić, kurzenia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 wrzucaj na jakis serwer typu photobucket.com lub fotosik.pl i wrzucaj linki w jeden psot pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 to odciski od kurzu hehe.wlasnie ten wash i cala reszta to dla mnie czarna magia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Model czysto sklejony, ale wygląda jakbyś użył tylko 3 kolorów farb. Dla mnie jest to model ukończony w 80%. Pora na wash, suchopędzlowanie czyli drybrush i lekkie okurzenie pigmentami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 gdzie sie tego moge nauczyc?prosze o jakis link na forum lub podpowiedzi.z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Michał to mój kumpel Bardzo mi się podoba ten model, i jak na Zvezde to całkowicie wystarczający efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 (edytowane) Ogólnie witam w dziale Pojazdów Wojskowych gdzie sie tego moge nauczyc?prosze o jakis link na forum lub podpowiedzi.z gory dziekuje Na początek wystarczy, że opanujesz technikę "wash" i "suchy pędzel", obie opisane obszernie tutaj: viewtopic.php?t=7322 viewtopic.php?t=6669 Model nie jest najgorzej pomalowany, więc spokojnie możesz się pobawić w te techniki. Ogólnie robi przyjemne wrażenie, trochę widać granicę kalek. Poprawiłem Ci zdjęcia w postach, mimo wszystko polecam wrzucanie zdjęć przez Photobucket.com - opisałem jak to zrobić w drugim poście tego tematu: viewtopic.php?t=7808 A z moderatorskiego obowiązku proszę o dbanie o stylistykę postów, czyli zdanie zaczynamy wielką literą, kończymy kropką, znakiem zapytania jak pytanie, używaj choć trochę przecinków i stawiaj spację PO znakach interpunkcyjnych, nie rób literówek (to nie gg) - a będziemy żyli długo i w przyjaźni Edytowane 24 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 Michalw Model w twoim wykonaniu prezentuje się nie najgożej lecz ma szpary nie zaszpacchlowane slady po wypychaczach ,jednak jest to trudny model nawet bardzo jesli to jeden z twoich pierwszych to jest ok. Brudzeniem sobie narazie niezawracjaj głowy skup się na czystym klejeniu i malowaniu dopiero jak już sie tego nauczysz możesz przejść do brudzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 Dzięki Wam bardzo.Tak dla wyjaśnienia to nie jest mój pierwszy model.Modelarstwem zajmuje sie już jakieś 8 lat,ale strasznie amatorsko.Zresztą jak widać.Ogulnie zaczynałem od figurek a ten M-3 był taką małą Odskocznią.Jeszcze raz dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Nie przeczytałeś, o co Ciebie proszono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 25 Września 2008 Share Napisano 25 Września 2008 Niestety bez washa i suchego pędzla wydobyłeś z tego modelu jakieś 60%. Niewybaczalnym jest również odcisk palca na modelu ( rozumiem to tak dla oznaczenia, żeby nikt go nie ukradł?). Na karnistrze tym podwieszonym przy prawym przednim nadkolu widoczny jest niedomalowany do końca pasek mocujący. Poza tym co do zdjęć, to zaopatrz się w jakiś kawałek papieru w kolorze niebieskim , granatowym, szarym i rób zdjęcia na jego tle, to wtedy oko bardziej skupia się na modelu, a nie na tym co jest w tle ( w moim przypadku czymś szklanym pachnącym żywcem ). Poprawisz to, dodasz wash i suchy pędzel i model naprawdę będzie jeszcze lepszy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi